Seminaret afsluttes med fokus på solidariteten med det palæstinensiske folk. Med taler direkte fra aktive fra Palæstina solidaritetsarbejdet. Og vi skal også op af stolen. Vi skal røre os og danse. Undervisningen i palæstinensisk dans, ved Dabke Workshop Danmark, er ægte palæstinensisk folkedans, med nogle fine historiske fakta og sjove historier undervejs.

af Socialistisk Information

Søndag den 19. juli kl. 14:00 – 16:00

Afslutningsarrangement med oplæg, indlæg og danseundervisning ved blandt andet Christian Juhl, Rina Krøyer og Dabke Workshop Danmark

 

Se Program for hele seminaret 15-19. juli.

Tilmelding: https://bit.ly/3f9vTV8

Læs omtale af andre workshops

 

Situation i Palæstina og Israel har været i medierne i dette forår – igen-igen.

 

Vi får et lille indblik i, hvordan dagligdagen er, når man er palæstinenser og bor på Vestbredden og i Gaza. Der var i et kort øjeblik en mediebevågenhed i Jerusalem, som viste Israels voldelige reaktion, da unge begyndte at udføre, hvad vi ville kalde civil ulydighed. Israel slog hårdt ned og dræbte og sårede mange på gaden og i Al Aqsa Moskeen. Og selvom medierne ikke viser det mere, så fortsætter bombningerne af Gaza.

 

På samme måde fortsætter overgreb og drab i Jerusalem stadig. I maj måned udbrød der generalstrejke i hele Palæstina, da en højesteretsdommer frakendte palæstinensere deres ejendomme i det besatte Østjerusalem. Dommeren Sheikh Jarrah, henviste til, at der skulle have boet jøder i 1950’erne som begrundelse for at fratage folk deres hjem.

 

Og Israel har for nylig implementeret en lov i deres egen grundlov, som ”Human Right Watch” har fastslået er en decideret apartheidlov.

 

Vi vil runde af med at vise eksempler på, hvordan man i andre lande arbejder med solidaritetsarbejdet og kampen mod de israelske bosættelser, da boykot foreløbigt er den eneste vej, vi har til at forbedre palæstinensernes fremtid.

 

Free Palestine!

Solidaritet er noget vi gør!

 

Christian Juhl medlem af Folketinget for Enhedslisten og aktiv i Palæstina solidaritetsarbejdet.

Rina Krøyer, Fredsvagt, Palæstinaudvalget og SAP

Dabke Workshop Danmark, palæstinensisk folkedansegruppe

…………………………………………………………………………………………………………

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com