Tema: Seminar 2021

”Nu ved jeg, hvad jeg skal prioritere i påsken fremover. Jeg er blevet modtaget rigtig godt her på seminaret. Diskussionerne om kommunalpolitik kan vi bruge i Enhedslistens afdelinger, og dilemmaerne for eksempel i forhold til budgetaftaler var sat rigtig godt op.”


31.
juli
2021
Læst: 959 gange.

Enhedslisten har gennem en række år udviklet sig markant, vokset og fået større parlamentarisk indflydelse, både nationalt, regionalt og kommunalt. Efter erfaringerne med Thorning-regeringen, har Ø i forbindelse med valget i 2019 sågar afkrævet regeringen en række løfter, før vi kunne pege på en S-ledet regering. ”Forståelsespapiret” er blevet en realitet. Men hvordan er det gået med den såkaldte forståelse?


2.
juli
2021
Læst: 1168 gange.

Alt for længe har dele af venstrefløjen talt om de andre. Dem der mener noget helt tovligt. Dem der placerer sig på den anden side i den nye debat om identitetspolitikken. Nu skal vi tale sammen i stedet. I en åben samtale vil vi forsøge at afsøge, hvor positionerne er. Ud fra 4 cases, en fra hver filosof, vil vi afsøge, hvilke vinkler og nuancer der kan være på identitetspolitik.


29.
juni
2021
Læst: 1207 gange.

Vi arbejdere er lavet af ler – ikke af glas. Alligevel behandler store dele af fagbevægelsen deres medlemmer, som om det sidstnævnte var tilfældet, og reducerer fagforeningsmedlemskabet til en forsikring. Denne tilgang kommer for alvor til kort, når der ikke er nogen rettigheder, man kan være forsikret af, fordi man bliver fyret, hver gang man får fri, eller ikke tæller som ansat.


25.
juni
2021
Læst: 940 gange.

Fagbevægelsen i Danmark mister medlemmer. Kommunikations-afdelingerne forklarer, at man skal melde sig ind for at kunne modtage den rette rådgivning, få hjælp af en tillidsrepræsentant, og at de gule nasser på overenskomst-systemet. Har de revolutionære ikke flere/andre og bedre argumenter?


25.
juni
2021
Læst: 958 gange.

Denne workshop er på engelsk med Marco Espvall, redaktør for ugeavisen Internationalen, men der vil være oversættelse til dansk efter behov. Jonathan Simmel vil som mødeleder og Marcos samtalepartner sætte de svenske erfaringer i perspektiv i forhold til erfaringer og dilemmaer fra Danmark. Jonathan er medlem af Enhedslistens Hovedbestyrelse og af SAP.


23.
juni
2021
Læst: 1071 gange.

Seminaret afsluttes med fokus på solidariteten med det palæstinensiske folk. Med taler direkte fra aktive fra Palæstina solidaritetsarbejdet. Og vi skal også op af stolen. Vi skal røre os og danse. Undervisningen i palæstinensisk dans, ved Dabke Workshop Danmark, er ægte palæstinensisk folkedans, med nogle fine historiske fakta og sjove historier undervejs.


23.
juni
2021
Læst: 1067 gange.

Det er ved at være sidste udkald, hvis man skal med på Socialistisk Seminar 15.-19. juli, især hvis man ønsker børnepasning. Der er nu 82 tilmeldte, og de sidste brikker i programmet er faldet på plads.


14.
juni
2021
Læst: 1102 gange.

Angst, ADHD, autisme, depression… Antallet af borgere, ikke mindst børn og unge, som får en psykiatrisk diagnose stiger voldsomt, og udviklingen diskuteres ivrigt i den offentlige debat.


11.
juni
2021
Læst: 921 gange.

På denne workshop vil vi diskutere læren og perspektiverne fra 00’ernes venstrebølge og frem til de aktuelle kampe i dag. Vi vil forholde os til termer som ekstraktivisme og neoekstraktivisme og teorien om den permanente revolution.


10.
juni
2021
Læst: 821 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php