Vi vil udforske roden af klimakampen; kolonialisme og kapitalisme. Med dette i mente vil vi lægge op til en diskussion om hvordan vi kan bygge den nødvendige bevægelse til at tage det opgør med ulighed og magt, vi møder som en nødvendig del af klimakampen.

af Socialistisk Information

Fredag d. 16. juli kl. 14:00 – 16:00
Workshop ved Birgitte Diget og Rune Popp

 

Se Program for hele seminaret 15-19. juli.

Tilmelding: https://bit.ly/3f9vTV8

Læs omtale af andre workshops

 

Mens grønne slips er blevet mode på Christiansborg, rammer orkanerne Mozambique og storkapitalen får lov at definere “grønne svin” hen over hovedet på de store sociale bevægelser vi ser i bl.a. Sydamerika og Afrika.

·       Men hvad er op og ned i klimakampen?

·       Hvorfor må klimakamp og klassekamp nødvendigvis gå hånd i hånd?

·       Og hvordan kan vi sammen bygge den nødvendige bevægelse for en mere retfærdig hverdag og verden?

 

Birgitte og Rune vil udforske klimakampens barrierer og muligheder, ud fra oplevelsen som klimaaktivister i den venstreorienterede klimabevægelse. Fra dette udgangspunkt ønsker vi sammen at diskutere, hvordan vi kan skabe en bred klimabevægelse og tage retten til at definere “klimakampen” tilbage fra storkapitalen.

 

Birgitte Diget er aktiv i solidaritetsbevægelsen Global Aktion, og engageret i den civilt ulydige klimakamp. Rune Popp er venstrefløjsaktivist, de seneste fem år primært inden for klimaområdet med bl.a. organisering til internationale aktioner og klima-camps. Var med i opstarten af Extinction Rebellion i Danmark og har det sidste års tid forsøgt at stoppe gasrørledningen Baltic Pipe sammen med mange andre gode kræfter.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com