Efter en lang corona-pause inviterer SAP nu igen til Socialistisk Påskeseminar, den 15.-19. juli. Vi har været nødt til at ændre tidspunkt og sted, af Covid 19-relaterede årsager, men efter et kæmpearbejde er det lykkedes at finde husly hos Risskov Efterskole i Aarhus, Smilets By!

af SAPs Forretningsudvalg

Det er et smørhul af et sted, lige ved skov og strand, med rige muligheder for endelig at kunne være sammen igen i det fri – både for dem, der tidligere har været med, og for de nye, der kommer til. Og som altid med fokus på, at alle kan opleve at være med i fællesskabet fra den første dag.

 

Vi skal nyde sommerdagene, nu hvor pandemien har lempet på sit hårde greb, men det er jo ikke bare det. – Vi står over for trusler, som tidligere generationer i efterkrigstiden ville have forsvoret. Der er derfor workshops om Trump og de fascistiske frø, der er blevet sået. Om klassekamp i Danmark og Latinamerika. Om klimakamp, hvis anliggende ikke er blevet mindre livsvigtigt, og en kvindekamp, der på egne og andre undertrykte minoriteters vegne er på vej op i fart.

 

Der er som altid udenlandske gæster, blandt andre Sara Farris fra London, der med udgangspunkt i grundig forskning har afdækket de ændringer på arbejdsmarkedet, især med hensyn til kvinders vilkår, som pandemien har medført. Hun vil også tale om den måde, hvorpå den ekstreme højrefløj har brugt sit skønmaleri af nationen (som et sted, hvor ligestilling mellem kønnene og frihed for alle er virkeliggjort) til at optrappe sine racistiske angreb på borgere udefra og deres fremmede kulturer, ved at give dem skylden for kriminalitet, vold mod kvinder, terror osv.

 

Men hvor der er trusler og brændende behov for modstand, vil der også være håb, og det er ledetråden, når Bertel Nygaard torsdag aften vil lukke os ind i sit musikalske univers. Både de håb, der var i de gamle sange, men også dem, der som hemmelige budskaber kan komme til syne i nutidig musik og populærkultur.

 

Og morskab kommer også til at danne afslutning på seminaret, når tæppet går for årets revy, hvor egne og andres politiske og upolitiske dårskaber kommer for latterens domstol. For meget kan de tage fra os, men ikke vores gode humør!
Der er endnu ledige pladser 🙂

 

Læs mere om det praktiske her

Se det foreløbige program (opdateres løbende) her

Og meld dig til her: https://bit.ly/3f9vTV8

 

SAP’s Forretningsudvalg, den 15.maj 2021

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com