Alt for længe har dele af venstrefløjen talt om de andre. Dem der mener noget helt tovligt. Dem der placerer sig på den anden side i den nye debat om identitetspolitikken. Nu skal vi tale sammen i stedet. I en åben samtale vil vi forsøge at afsøge, hvor positionerne er. Ud fra 4 cases, en fra hver filosof, vil vi afsøge, hvilke vinkler og nuancer der kan være på identitetspolitik.

af Socialistisk Information

Lørdag den 17. juli kl. 14:00 – 16:00
Workshop ved Silas Marker, Mimoza Murati, Einar Baldursson og Zenia Larsen

 

Se Program for hele seminaret 15-19. juli.

Tilmelding: https://bit.ly/3f9vTV8

Læs omtale af andre workshops
 

Nogle af de ting, der kunne ses på, er

·         Hvad er identitetspolitik?

·         Hvad er problemet, hvis der er et problem?

·         Hvordan skal vi forstå den måde, identitetspolitikken optræder på?

·         Kan vi tale sammen, hvis en forkert vending, et forkert pronomen eller en kætterisk holdning slutter samtalen?

·         Etc.

 

Formålet er ikke en konfrontationsdebat, men at afmontere stråmændene. Hvad er det faktisk, der menes med begreberne, og hvor er vi muligvis uenige. Og om hvad?

 

Formålet er ikke af afdække, hvad de mener på højrefløjen eller den måde, reaktionære kræfter anvender identitetspolitikken som et skræmmebillede af, hvad den fremmedgjorte venstrefløj mener.

 

Vi holder debatten på denne side af klassekampen, på arbejderbevægelsens grund og med et fælles marxistisk og feministisk udgangspunkt. Selv med dette fælles arvegods, er der så ting, vi forstår eller anskuer forskelligt? Er det et spørgsmål om generationer, erfaringer, eller er der teoretiske uenigheder på færde.

 

De samtalende filosoffer er:

Silas Marker, medforfatter til bogen “Os og Dem, Idenditetspolitiske akser, ideer og afsporede debatter” og er faktisk uddannet filosof.

Mimoza Murati, den yngste samtalepartner, aktiv i Kosovapartiet Vetevendosje og #metoo.

Zenia Larsen, medstifter af Rokokoposten, katolik og “gammel” feministisk Rebel.

Einar Baldursson, arbejdspsykolog og marxist af den gamle skole.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com