content-picture.php

Torsdag d. 29. marts kl. 9:30 – 11:30: Workshop ved Silas Marker, aktiv i SUF, sidder i SAPs ungdomsledelse og er med til at mobilisere til og organisere dette års ISUL i Danmark.

af Socialistisk Information

Ungdommen er en sær størrelse. På den ene side er den fri for mange af de forpligtelser, man har i voksenlivet, og verden over er ungdommen ledende i revolutionære bevægelser. På den anden side angribes ungdommen konstant gennem forskellige reformer, fordi vi skal formes til lydige, pligtopfyldende soldater i konkurrencestatens tjeneste. Angrebene har stået på siden 1980’erne, og nutidens ungdom er den første generation, der oplever markant værre forhold og fremtidsmuligheder end sine forældre.

 

På trods af ungdommens frihed og gåpåmod, kan disse angreb ikke undgå at sætte spor i ungdommens bevidsthed og måske i dens potentiale for at bryde med det bestående. Apati, individualisme og opfattelsen af de andre som konkurrenter er blot nogle af disse spor. Og som om angrebene ikke var nok, har store dele af ungdommen i dag ikke oplevet, at vores kollektive organiseringer kan føre til reelle politiske sejre.

 

Hvordan skal vi som socialister håndtere dette? Dét spørgsmål skal vi diskutere i denne workshop. Først vil jeg kort karakterisere det særlige ved ungdommens materielle vilkår og de angreb, vi oplever. Dernæst vil jeg identificere en række tendenser i ungdommen, der kan hjælpe os med at blive klogere på, hvorfor det ser ud, som det gør.

 

De store spørgsmål, vi skal diskutere, er:

·         Hvordan skal vi som socialister forstå det at være ung i dag?

·         Hvordan kan vi spille ind i unges eksisterende fællesskaber, bidrage til at politisere og understøtte kollektiv handling, organisering og erfaringsdannelse?

·         Hvordan kan SUF og Enhedslisten være med til at skabe en betydende modvægt til den personligt og socialt nedbrydende individualiseringsideologi, som mange unge ikke ser noget alternativ til i dag?

 

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

I år holdes seminaret på Flakkebjerg efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse.

Omtale af andre arrangementer her

Se hele programmet her. Du kan også følge os på Facebook.

 

Direkte tilmelding her: tinyurl.com/yb6eb4l4

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com