Socialist Resistance har lanceret hjemmesiden ecosocialist.scot, som vil blive kombineret med SoMe sider på Facebook, Twitter og Instagram. ecosocialist.scot vil bringe nyheder og og kommentarer om skotsk politik fra en økosocialistisk og internationalistisk vinkel.

af Socialist Resistance

Ecosocialist.scot vil dække udviklingen i miljø- og fagbevægelsen og i feministiske og LGBTQ+-bevægelser i Skotland og andre steder. Der er fire ”ecosocialist.scot”-temaer:

  • Økosocialisme
  • Feminisme
  • Internationalisme
  • Skotsk uafhængighed

 

Socialist Resistance (som organiserer Fjerde Internationales tilhængere i England og Wales) har skrevet fire korte udtalelser om deres syn på disse fire temaer på hjemmesiden.

 

Et særligt fokus for ecosocialist,scoti de kommende måneder vil være COP26 i november.

 

ecosocialist,scoter blevet udviklet hen over nogle måneder af SR (Socialist Resistance) og Fjerde Internationales-(FI) tilhængere i Skotland. Hvor vi tidligere gennem mange år har dækket udviklingen i skotsk politik gennem SRs hjemmeside, er situationen nu sådan, at vi ønsker at starte en særskilt hjemmeside særligt for et skotsk publikum.

 

SR vil også i højere grad dække engelsk og walisisk politik på den nye Anti*Capitalist Resistance (A*CR) hjemmeside, og vi håber på et godt samarbejde mellem A*CR og ecosocialist.scot.

 

ecosocialist.scot’s medlemmer og støtter er aktive i miljøbevægelser og politiske kampagner i hele Skotland. Miljøbevægelsen i Skotland er meget forskelligartet og stærk, og ecosocialist.scot vil støtte de organisationer, der bygger deres aktiviteter om klimaforandringerne. Det er f.eks. Stop Clima Chaos Scotland, Climate Camp Scotland, ScotE3 (Employment, Energy, Environment), XR Scotland, Fridays for the Future og COP26-koalitionen. Vi vil mobilisere for den stærke skotske protestbevægelse imod de ubådsbaserede atomvåben i Clyde og vil støtte den skotske aflægger af CND (Campaign for Nuclear Disarmament).

 

ecosocialist,scot vil give sin fulde støtte til skotsk uafhængighed. I uafhængighedsbevægelsen har de aktive været involveret i den nylige re-lancering af ”the Radical Independence Campaign” og dens lokalgrupper og deltaget i ”the Republican Socialist Platform”. Nogle medlemmer har været aktive i Scottish Socialist Party, men vi støtter også en dialog med økosocialister på tværs af partiskellene – inklusiv dem, der er aktive i Scottish Green Party, SNP og Scottish Labour Party – og dem udenfor partierne. Vi hilser velkommen, at en stor mængde af nye kampagner og organisationer, set i lyset af det flertal for uafhængighed, som er repræsenteret i det skotske parlament efter maj måneds historiske valg, anerkender behovet for samarbejde og styrkelse af uafhængighedsbevægelsen.

 

Oversat fra Socialist Resistance af Bodil Olsen

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com