SUF tager afstand til Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning om ikke at støtte Stop Annekteringens demonstrationer, og anser det som et historisk svigt af Palæstina solidaritetsbevægelsen.

af Socialistisk UngdomsFront (SUF)

Socialistisk Ungdomsfront mener: Enhver organisation eller parti der anser sig som en del af den antiimperialistiske, antiracistiske og Palæstinensiske frihedskamp har som minimum pligt til at støtte utvetydigt op om Stop Annekteringen og deres ugentlige demonstrationer.

 

Hvorfor? Vi anser den nuværende Palæstina bevægelse som en af de største og vigtigste folkelige opstande i årtier, og Stop Annekteringen som en af de vigtigste dele af bevægelsen.
På grund af Danmarks særlige rolle for Israels krigsforbrydelser, som leverandør af våbenkomponenter til Israels militær, har den danske venstrefløj et enormt ansvar. Alle store aktører på den danske venstrefløj har derfor pligt til modstand mod Danmarks rolle i den internationale krigsmaskine, Israels besættelse af Palæstina og Danmarks blodprofit tjent på folkemordet i Gaza.

 

Derfor opfordrer vi Enhedslisten til at støtte op om Stop Annekteringens ugentlige demonstrationer.

 

Derfor tager SUF også stor afstand til Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning om ikke at støtte Stop Annekteringens demonstrationer, og anser det som et historisk svigt af Palæstina solidaritetsbevægelsen. Som samarbejdspartnere med Enhedslisten ser vi det som vores pligt at sige fra, når Enhedslistens beslutninger overtræder en grænse, vi ikke kan acceptere.

 

Samtidigt vil vi gøre det klart at vores kritik er rettet mod Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning, og at det er vores opfattelse, at den ikke afspejler flertallet i Enhedslisten. Mange af Enhedslistens lokalafdelinger er en vigtig del af den danske solidaritetsbevægelsen i og udenfor København.

 

Vi ved at mange i Enhedslisten er stærke støttere af den Palæstinensiske frihedskamp. Beslutninger som denne undergraver derfor Enhedslistens eksistensberettigelse som den kritiske del af den danske venstrefløj.

 

Vi har derfor valgt at tage offentlig afstand fra Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning, i håb om at de vil tage imod kritikken, og fremover i højere grad vil leve op til deres ansvar i den globale solidaritetsbevægelse for Palæstina, samt støtte op om Stop Annekteringens ugentlige demonstrationer.

 

Bragt på SUFs Facebook

 

Enhedslistens Hovedbestyrelse har efterfølgende, på et møde den 20. marts, besluttet at bakke op om Stop Annekteringens landsdækkende demonstrationer. Se udtalelse her!

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com