I disse turbulente tider med de mange kriser, coronakrise, klima- og miljøkrise og en økonomisk krise i anmarch, er den borgerlige presse og de sociale medier ikke en pålidelige kilde til at samle brikkerne til et billede og få inspiration til handlinger, der kan skabe bæredygtige og solidariske løsninger.

af SAPs Forretningsudvalg

Netmediet Solidaritet har nu været I luften I to år for at forsøge at opfylde dette behov for alternative informationer, analyser, debat og reportager fra de kampe, der søger at skabe forandring.

 

Solidaritet er ikke perfekt – dertil er ressourcerne for få og opbakningen til projektet for svag og for spredt. Det er derfor, vi beder dig om at give dit bidrag til et stærkere Solidaritet.

 

Solidaritet har i de to år fortalt mange historier, som ellers ikke ville blive fortalt:

  • Om mennesker, der kom I knibe under Corona, hvor velfærdens solidariske netværk ikke rakte, og tusinder blev ladt tilbage på perronen: ”#coronaknibe”.
  • Om mennesker, der arbejder på det prekære arbejdsmarked, som har fundet vejen til at stå op solidarisk mod arbejdsgiverne: Wolt-budenes kamp for overenskomst.
  • Om kvinder, hvis grænser bliver overskredet og magtstrukturer, der ikke forhindrer det, men sågar fremmer det, i dækningen af #Metoo. Personlige historier og perspektiver og debat: # EnBlandtOs.
  • Om kampen mod Baltic Pipe gasledningen fra Norge gennem Danmark til Polen, som blev omtalt og støttet fra første dag.

 

Solidaritets grundlag er:
“ Vores grundlag er udogmatisk socialistisk. Vi er feminister, der ønsker en bæredygtig udvikling på jorden. Kampen for klimaet, for frihed og lighed forudsætter et opgør med det kapitalistiske klassesamfund”.  Vedtaget på Solidaritets generalforsamling 16.marts 2019

 

Solidaritets grundlag angiver 3 centrale værdier og missioner:

  • Solidaritet taler magten imod
  • Solidaritet er et medie for folk I bevægelse
  • Vi er radikale demokrater, og vi ønsker at demokratiet skal være til stede i mange flere aspekter af vores liv.

Støt Solidaritet!
Solidaritet ønsker at være et demokratisk netmedie, som er uafhængigt af partier og organisationer. Derfor er Solidaritet ejet og drevet af en forening, hvor medlemmerne sætter kursen, og hvor det er let at komme til orde og blive aktiv i mediets arbejde.

 

I dag får Solidaritet støtte fra Enhedslisten, nogle partiforeninger i SF samt enkelte fagforeninger – hvor Enhedslistens støtte klart er størst.

 

Så, hvis uafhængigheden ikke blot skal være ord, er det vigtigt, at en mere talrig og bredt sammensat støttekreds kommer på banen. Hvis medlemsskaren på de i dag 500 bliver kraftigt forøget, vil det være en garanti for større økonomisk sikkerhed og politisk uafhængighed.

 

Du kan støtte Solidaritet ved at melde dig ind I foreningen. Det koster ikke en bondegård.

Du kan også støtte Solidaritet på andre måder:
* Du kan få din partiforening eller fagforening til at støtte Solidaritet
* Du kan få de foreninger og bevægelser, du er aktiv i, til at berette om jeres aktiviteter og synspunkter
* Du kan sprede Solidaritets artikler til venner, familie og kolleger
* Du kan selv blive aktiv I Solidaritet – der er altid store og små opgaver.

 

Og et lille NB til alle jer, der allerede er medlemmer: Husk generalforsamlingen på søndag!

 

SAP’s Forretningsudvalg, den 18.marts 2021

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com