På denne workshop vil vi diskutere læren og perspektiverne fra 00’ernes venstrebølge og frem til de aktuelle kampe i dag. Vi vil forholde os til termer som ekstraktivisme og neoekstraktivisme og teorien om den permanente revolution.

af Socialistisk Information

Søndag d. 18. juli kl. 9:30 – 11:30
Workshop ved Jeppe Krommes-Ravnsmed & Andreas Bülow

 

Se Program for hele seminaret 15-19. juli.

Tilmelding: https://bit.ly/3f9vTV8

Læs omtale af andre workshops

 

00’ernes venstrebølge så fremkomsten af venstrefløjsregeringer i en lang række latinamerikanske lande. Udviklingen medførte fremskridt indenfor en lang række forskellige sociale og økonomiske parametre, samtidig med, at man i flere lande havde en levende og konkret diskussion om behovet for et egentlig brud med kapitalismen.

 

Fra 2014 og frem: økonomisk afmatning og politisk uro, som følge af faldende råstofpriser. Flere venstrefløjsregeringer oplever en svækkelse. Højrefløjen genvinder magten i flere lande.

 

Efteråret 2019 – store sociale protester i Ecuador, Chile og Colombia, mens de sociale bevægelser kæmpede mod et reaktionært kup i Bolivia.

 

2020-2021: Samtidig med COVID-19 pandemien og den alvorlig økonomiske krise, der har ramt Latinamerika, ser vi en opblussen i klassekampen i en lang række lande.

 

Da oplægsholderne har været bosat i henholdsvis Venezuela og Bolivia gennem flere år, vil der i oplægget naturligt blive inddraget flest eksempler fra disse lande.

 

Andreas Bülow og Jeppe Krommes-Ravnsmed er medlemmer af Enhedslisten og af foreningen Socialisten. De har boet i hhv. Venezuela og Bolivia i en årrække. …………………………………………………………………………………………………………

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com