Bertel Nygaard holder sit musikalske foredrag med sang, snak og guitar. Bertel er lektor i moderne historie ved Aarhus Universitet og har blandt andet arbejdet med politisk teori, håb og utopier – og politisk musik.

af Socialistisk Information

Fredag den 16. juli kl. 20:00 – 22:00
Ved Bertel Nygaard

 

Fra første færd har musikken samlet den socialistiske arbejderbevægelse og signaleret dens eksistens og projekter for alverden. Venstrefløjens sange fra 1800- og 1900-tallet har udtrykt og bearbejdet det håb om et bedre samfund, som har givet bevægelsen retning. Men gennem tiderne har de politiske sange også ændret sig – ikke kun, fordi nye musikgenrer har vundet frem, men også fordi samfundet og mulighederne for at forandre det har ændret sig. Det revolutionære subjekt er blevet mere mangfoldigt, og det socialistiske befrielsesprojekt vedrører nu flere aspekter af livet end før. Det gælder ikke kun klasseskel henne på fabrikken, men også magtforhold hjemme i familien og forbindelserne mellem kampe hertillands og kampe i fjerne dele af verden.

 

De forandringer i det socialistiske projekt kan man afkode i sangteksterne. Men man kan også høre det i musikken. Det, der begyndte som kampmusik for mænd i marchtakt, er foreløbig endt i mangfoldige danserytmer og friere former for fællessang.

 

Det skal vi høre mere om, når Bertel Nygaard holder sit musikalske foredrag med sang, snak og guitar. Bertel er lektor i moderne historie ved Aarhus Universitet og har blandt andet arbejdet med politisk teori, håb og utopier – og politisk musik. Her kommer genhør med nogle af de kendteste venstrefløjssange, men også med nogle af de lidt sjældnere musikalske perler.

 

Se Program.

Tilmelding: https://bit.ly/3f9vTV8

Læs omtale af andre workshops

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com