Debatten om indvandrere og muslimer fylder i den offentlige debat, og racismen mod disse grupper vokser hastigt i Danmark og i hele den ’vestlige’ verden. De bliver fremstillet som en fjende for nationen – for Danmark, for Europa og en fare for samfundets sammenhængskraft. Men hvor kommer det fra? Hvordan er det konstrueret?

af Socialistisk Information

Foto: Racism by Nick Youngson – LicensAlpha Stock Images

 

Torsdag d. 18. april kl. 14:00 – 16:00
Workshop v. Nicolas Jones & Rasmus Hjorth

 

Vi mangler på venstrefløjen skarpe analyser, modsvar og bevægelser som reaktion på denne udvikling. Er det et paradigmeskifte i udlændingepolitikken, som i februar blev vedtaget i folketinget med bred opbakning fra DF til SD?

 

I denne workshop vil vi belyse postkolonialisme, den sociale konstruktion racer og racismens historie, den konkrete udmøntning, og hvordan det er knytte an til klasse.

 

Vi prøver at gøre det fra et marxistisk grundlag, MEN lad os ikke reducere spørgsmålet til “racismen skyldes, at borgerskabet vil splitte arbejderklassen for egen gevinst”.

 

Vi har slet ikke svarene – derfor glæder vi os til at udforske, undersøge og blive klogere på disse spørgsmål sammen med jer!

 

Find info om hele seminaret, program og tilmelding her

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com