Såkaldt "identitetspolitik", altså bevægelser eller politik med udgangspunkt i identiteter og ikke klasse, er et fremherskende og omdiskuteret fænomen på venstrefløjen og sågar i medierne. Ikke alle disse bevægelser har antaget progressive former. Men er der virkelig en modsætning mellem marxisme og såkaldt ”identitetspolitik”? Står identiteter i vejen for klassekamp? 

af Socialistisk Information

Sådan fremhæves det i hvert fald gerne på dele af venstrefløjen, hvor identitetspolitik blandt andet bliver beskyldt for splittelsesmageri eller samarbejde på tværs af klasselinjer.

 

I denne workshop vil vi diskutere, om det rent faktisk forholder sig sådan. Vi vil analysere de forskellige positioner og deres kritik af hinanden.

·         Er de, hvad de giver sig ud for at være og hvad de fremstilles som?
Hvor har de ret, og hvor tager de fejl? Og hvordan forholder det sig faktisk, når vi kigger på de reelle sociale bevægelser?

·         Hvordan undgår vi at forskellige kampe ikke splittes op i grupper og kulturer, der ikke kan tale sammen? Hvordan bidrager vi til at åbne vi op for en reel dialog?

·         Har bevægelser med udgangspunkt i identiteter muligvis ikke et potentiale for at danne grundlag for radikalisering og klassekamp?

 

Måske kan SAP bidrage til at forene perspektiverne?

 

Fredag d. 19. april kl. 9:30 – 12:00 – Workshop ved Olivia Borchmann

Find info om hele seminaret, program og tilmelding her

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com