Baba Jan, som er medlem af ledelsen i Awami Workers Party og nu afsoner en livstidsdom, blev fremstillet i underretten i Hunza, Pakistan, onsdag den 8. marts 2017.

af Farooq Tariq

Mens denne stolte bjergenes søn er indespærret i fængsel for at forsvare folket og arbejderklassen i Pakistan, har nogle af imperialismens og neo-kolonialismens håndlangere og visse elementer i de religiøse miljøer atter engang rejst en kampagne mod Baba Jan og hans parti.

For nylig beskyldte en forhenværende officer, i en højst politiseret tale i et medborgerhus, hvor han skulle have givet tips om sikkerhed, Baba Jan og AWP for at "modtage midler fra udlandet, med det formål at sabotere CPEC" [en række projekter, som skal forbedre transporten mellem Kina og pakistan, o.a.]. I de sidste par år er religiøse institutioner blevet politisk misbrugt mod radikale politikere. I forbindelse med et suppleringsvalg sidste år inviterede disse religiøse institutioner Amin Hashwani, en forretningsmand fra Karachi, til Hunza, hvor han ved forskellige lejligheder kom med de samme grundløse beskyldninger. Da han blev mødt med stærke protester fra Hunzas unge og fra den lokale befolkning, blev han nødt til at afbryde besøget og forlade dalen.

AWP er et progressivt, sekulært og demokratisk parti, der kæmper for arbejdsklassens, bøndernes, lærernes, lægernes, ungdommens, de studerendes, kvindernes og de undertryktes rettigheder. Efter at være blevet frustrerede over partiets stigende popularitet kampe, har den internationale imperialismes brikker startet en smædekampagne mod partiet og dets ledelse. Vi fordømmer disse handlinger og advarer myndighederne og de religiøse institutioner om at stoppe disse grundløse kampagner mod AWP og Baba Jan. I en rapport om Gilgit-Baltistan [i det nordvestlige Pakistan, o.a.], udgivet i sidste uge, kritiserede Menneskerettighedskommissionen i Pakistan (HRCP) regeringen, ordensmagten og efterretningstjenesterne for "grasserende misbrug af anti-terrorlovgivningen (ATA) i Gilgit-Baltistan".

Rapporten beretter, at hundredvis af mennesker fortsat sidder fængslet efter ATA-lovene, og at lovene i stigende omfang bliver brugt til at undertrykke alle røster, der hæver sig for folkets rettigheder. HRCP bemærker, at misbruget er steget siden indførelsen af den Nationale Aktions Plan (NAP). Unge, særligt aktivister i AWP og andre nationalistiske organisationer, er blevet hårdest ramt af misbruget af ATA.

Ifølge HRCP-rapporten afsoner en af AWPs fremtrædende ledere i Gilgit-Baltistan, Baba Jan, 40 års fængsel sammen med 11 andre aktivister for at påpege den vanskelige situation for de mennesker, som blev fordrevet efter Attabad-katastrofen [Den 4. januar 2010 blokerede et enormt jordskred i Hunza Attabad-floden og førte til dannelsen af en sø, der truede landsbyerne i dalen. 20 mennesker blev dræbt, snesevis såret]. Den tidligere HRCP-formand kritiserede også chikanen af nationalistiske aktivister ved at stemple dem som "fjender af staten og udenlandske agenter" og sætte deres navne på den sorte liste.

Hun sagde, at vi støtter udvikling, men ikke på bekostning af de grundlæggende rettigheder, borgerrettigheder og miljøhensyn. Hun rådede regeringen til at være realistisk i stedet for at lovprise og skabe urealistiske forventninger om CPEC. "Tal bare CPEC op, men lad være med at gøre det til en "nationalsang", bemærkede hun. Befolkningen i GB har reelle bekymringer omkring megaprojektet, og om andres spørgsmål. De har ret til at protestere, men det betyder ikke, at de er imod projektet eller landet. "Vi behøver ikke noget patriotisme-stempel fra myndigheder eller regering," sagde hun.

Faroog Tariq er national talsperson og tidligere generalsekretær for Awami Workers Party, der blev dannet i 2012, som en sammenslutning af tre venstrefløjspartier. Artiklen er oversat fra International Viewpoint af Steen Andersen.

Mere baggrund om Baba Jan her: http://socinf.dk/side.php?id=1670

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com