Den 4. marts blev vores kammerat Ruben myrdet af regeringshæren i provinsen Lanao del Norte, Mindanao, i Filippinerne.

af Fjerde Internationales Forretningsudvalg

Dette var tydeligvis et mord. Ruben var eftersøgt pga. sit engagement med den Revolutionære Arbejderhær og det Revolutionære Arbejderparti-Mindanao (Rebolusyonaryong Partido ng Manggagawa-Mindanao, RPM-M), den filippinske sektion af Fjerde Internationale. Men han var på besøg hos familie og venner. Han var ubevæbnet. Han kunne let være blevet arresteret, men blev henrettet.

Skuddene blev ikke affyret af politiet (der også var til stede), men af soldater fra en svært bevæbnet regeringsledet infanteri-bataljon, som stod for operationen. Ruben er det eneste offer og blev dræbt af flere skud.

Ruben var tidligere medlem af Det Filippinske Kommunistparti og deres Nye Folkehær (CPP-NPA i engelsk forkortelse, o.a.), før han brød med dem i 1994 og deltog i oprettelsen af RPM-M. Han var politisk og fagligt aktiv, og gennem dette arbejde skabte han sig mange fjender blandt jordbesidderne på grund af hans kamp mod narkotikahandel, mod lokale politikeres valgsvindel og mod de undertrykkende jordbesidderes bander og håndlangere. Ruben var involveret i afvæbningen af denne slags bander og i forsvaret af bønderne og den fattige landbefolkning.

Opbakningen til RPM-M og RPA i denne region – det nordøstlige Mindanao – går tilbage til de tidlige 1980ere, da det stadig blev organiseret inden for rammerne af det maoistiske CPP. Efter splittelsen i 1994 valgte den nye organisation en defensiv politisk-militær profil. Den nye organisation stoppede alle offensive operationer mod regeringshæren og startede fredsforhandlinger med præsident Arroyos regering (2001-2010). Den nuværende præsident Duterte genoptog fredsprocessen i Filippinerne og særligt i Mindanao. Politiets og militærets angreb og mordet på Ruben står i modsætning til dette. Det er reelt et brud på de fredsforhandlinger, der blev startet af RPM-M.

Vi deler Rubens kammeraters sorg og sender dem vores dybtfølte solidaritet. Vi opfordrer til international solidaritet til støtte for alle progressive og revolutionære kræfter i Filippinerne – vikårlige henrettelser har allerede skabt utallige ofre.

7. marts 2017, Fjerde Internationales Forretningsudvalg

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com