Borgerforslaget mod nedrivning og salg af almene boliger skal have 600 underskrifter om dagen frem til 13. december.

af Åge Skovrind

Foto: Aktion i Aarhus 17. oktober

 

Der er brug for en rigtig god slutspurt, hvis borgerforslaget ”Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte “ghettolister”” skal nå de nødvendige 50.000 underskrifter inden den 13. december 2020. Hvis det lykkes, skal forslaget fremsættes til behandling i Folketinget.

 

”Det bliver svært, men det kan stadig nås,” siger Elsebeth Frederiksen, som er en af de aktive kræfter i Almen Modstand, som fører kampagne for at få folk til at skrive under.

 

”Borgerforslaget om automatisk statsborgerskab efter 10 års ophold i Danmark fik 10.000 underskrifter i ugen før deadline, så det er muligt,” understreger hun.

 

Elsebeth bor selv i Gellerupparken i Aarhus, hvor det er planlagt at rive syv boligblokke ned. Hun blev valgt til Enhedslistens Hovedbestyrelse på årsmødet i oktober, hvor det også blev vedtaget, at Enhedslisten tydeligt bakker op om borgerforslaget mod ghettopakken.

 

Hvad har I gjort for at få flere til at skrive under?

”Inde i byen har vi lavet aktioner og delt flyers ud og prøvet at komme i snak med folk. Det har fungeret godt. To gange har vi stået inde i midtbyen i flyttekasser for at symbolisere, at folk bliver tvunget til at flytte mod deres vilje. Og jeg har holdt oplæg hos Mellemfolkeligt Samvirke.”

 

Almen Modstand har også delt materiale ud i Gellerup, men det har været svært, fortæller Elsebeth:

 

”Der er mange, som har opgivet. Nogen ved ikke, hvad et borgerforslag betyder, nogle kan ikke skrive under, fordi de ikke er danske statsborgere, og folk stoler generelt ikke på politikerne.”

 

Hvis man bor i en af de blokke, der efter planen skal rives ned, vil man få tilbudt en anden bolig. Men der er ingen garanti for, at det bliver samme størrelse eller samme pris. Stigende arbejdsløshed som følge af coronakrisen vil også betyde, at flere bebyggelser kan komme på ghettolisten – eller forhindre, at de kommer ud af listen.

 

”Det er jo heller ikke sådan, at loven bliver ophævet, bare fordi vi får 50.000 underskrifter. Vi har ingen forventning om, at Folketinget vil ændre holdning, men vi får en debat igen. Så hvis man ikke er afklaret på, hvad man mener om loven, kan man også skrive under med det argument, at man vil få mere at vide, hvis der kommer en debat.”

 

”Det er vigtigt, at holde debatten kørende – og nu kommer der også nogle retssager. Det handler også om at udstille politikerne og deres dårlige argumenter. Folk får jo ikke arbejde eller løst de sociale problemer, fordi de bliver smidt ud af deres lejligheder,” slutter Elsebeth Frederiksen.

 

Almen Modstand Århus på Facebook

Skriv under på borgerforslaget her

 

 

 

 

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com