Efter forslag fra Young Labour vedtog partiet den 27. september en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”

af Labour Party annual conference

Det britiske Arbejderparti afholdt sin årlige kongres den 25-29. september.

 

Efter forslag fra Young Labour vedtog partiets en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”

 

Udtalelsen fortsætter:

 

Sammen med de facto annektering af palæstinensisk land og Israels erklærede hensigt om at fortsætte med anneksioner, er det stadig tydeligere, at Israels hensigt er at eliminere muligheden for palæstinensisk selvbestemmelse.

 

Årsmødet bemærker, at TUC (den britiske faglige landsorganisation, o.a.) i en udtalelse fra sit årsmøde beskriver sådanne bosættelser og anneksion, som endnu ”et betydningsfuldt skridt” mod apartheid – en forbrydelse mod FNs Charter, og vi opfordrer den europæiske og internationale fagbevægelse til at tilslutte sig den internationale kampagne for at stoppe anneksioner og gøre en ende på apartheid.

 

Årsmødet har også bemærket sig de utvetydige rapporter fra B’Tsalem og Human Rights Watch, der entydigt konkluderer, at Israel praktiserer en forbrydelse kaldet apartheid, som FN definerer det.

 

Årsmødet hilser beslutningen velkommen fra den Internationale Krigsforbryderdomstol om at undersøge overgreb begået i de besatte palæstinensiske områder efter 2014.

 

På grund af Israels forsatte ulovlige handlinger konkluderer kongressen, at der er brug for handling nu, at Labour skal støtte en etisk politik i forhold til al samhandel med Israel, herunder et stop for al salg af våben, som bliver brugt til at krænke palæstinensernes menneskerettigheder, og et stop for samhandel med israelske bosættelser.

 

Kongressen beslutter at støtte ”effektive skridt”, herunder sanktioner, som det palæstinensiske civilsamfund opfordrer til, mod handlinger begået af den israelske regering i strid med international lov, i særdeleshed at sikre, at Israel stopper opførelsen af bosættelser på Vestbredden og blokaden af Gaza, samt at rive muren ned og respektere den palæstinensiske befolknings ret til at vende tilbage til deres hjem, som fremgår af international lovgivning.

 

Kongressen beslutter, at Labour skal stå på den rigtige side af historien og efterleve disse resolutioner i sin politik, kommunikation og politisk strategi.

 

Udtalelsen er oversat fra Labour List af Leif Mikkelsen

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com