Vi er hvad enten vi vil indrømme det eller ej, er vi underlagt eurocentriske forestillinger om verden. Vores medier her i Vesten følger den mindste bevægelse i Det Hvide Hus og opstiller fjendebilleder af, hvem som er de gode og onde. Det udgør en massiv påvirkning.

af John Graversgaard

Men hvordan ser verden ud fra Indien, verdens anden mest folkerige stat med 1,3 mia. indbyggere?

Her kan man med fordel følge og abonnere på websiden countercurrents.org, som i 15 år har rapporteret om verdens og Indiens tilstand med udgangspunkt i Indien, hvor redaktøren Binu Mathew bor. Binu Mathew var for nylig i Danmark for at fortælle om sit arbejde, blandt andet om kampen for fred, konfliktløsning og løsninger på den globale krise, som truer vores planet og menneskets fremtid. Skribenter fra hele verden giver bidrag til Countercurrents (CC).

Countercurrents blev startet af Binu Matthew i forbindelse med massakrer i Gujarat i 2002, hvor over 1000 muslimer blev myrdet af fanatiske hinduer. På et tidspunkt, hvor den nuværende premierminister i Indien Narendra Modi var leder i delstaten Gujarat.

Countercurrents blev startet for at imødegå de voksende spændinger i Indien både religiøst og klassemæssigt. Men også for at bekæmpe de katastrofale konsekvenser af en globalisering, som har ødelagt livet for millioner og gjort de rige rigere og de fattige fattigere.

Countercurrents dækker de fleste globale konflikter og internationale begivenheder og har intensivt dækket Irak-krigen og angrebene på Gaza for at imødegå de massive løgne, som medierne har udbredt.

Countercurrents har særlig fokus på miljø og global opvarmning/klimaændringer med rapporter om verdens tilstand, men også med løsningsforslag. Vores planets ressourcer er ikke uendelige. Myten om uendelig vækst, som udbredes af nyliberalisterne, er i gang med at ødelægge vores planet, vores fælles livsgrundlag.

Gennem 14 år har Countercurrents udgivet over 25.000 artikler, nyheder og rapporter om verdens vigtigste sociale spørgsmål. En lang række kendte personer skriver jævnligt om verdens tilstand, og Countercurrents er en internationalt anerkendt kilde til alternativ information.

Lad os tage et par eksempler fra CC om emner, som ikke finder vej til vestlige medier

Kashmir
Situationen i Kashmir er tragisk, og Kashmir er et af verdens mest militariserede områder og under indisk militær besættelse. Der er voldsomme restriktioner på nyhedsformidling og kritik i Kashmir, og her er Countercurrents et åndehul, som bringer informationer om de folkelige bevægelser og den brutale undertrykkelse.

Den 28. april 2017 skrev CC, at mobilnettet og internettet blev lukket ned i Kashmir i en måned. En levende demonstration af, hvad magthaverne kan gøre, når oprør og protester bruger nettet, når man som i Kashmir er udelukket fra at bruge de traditionelle medier.

Mobil- og internet blev lukket ned 17. april, og myndighederne har lukket det i foreløbig en måned efter studenterprotester mod myndighederne. Myndighederne begrunder indgrebet med, at protesterne bliver spredt gennem de sociale medier.

Hvem har magten i Indien?
Mohammad Ashraf skriver i CC, at Indien er et kastesamfund, hvor det i praksis er Brahmin- og Bania- kasterne, som styrer og kontrollerer Indien.

Forfatteren Arundhati Roy har kaldt Indien for “An Upper Caste Hindu Corporate Republic”, og de nævnte kaster udgør kun ca. 6 procent af befolkningen. Da Indien blev selvstændig, var den politiske leder en Brahmin (Jawaharlal Nehru), og hans mentor var en Bania (Mahatma Gandhi).

Men i 2009 var de fleste stater under ledelse af Shudras, bondekasten, og kun Vestbengalen var under ledelse af en Brahmin. Shudras udgør mere end 50 procent af befolkningen. Men selv om Shudras kontrollerer politisk, så kontrolleres Indiens rygrad, økonomien, fuldt ud af Brahmins og Banias.

De store koncerner, banker, flyselskaber, stålkoncerner, cementkoncerner, bilindustri og IT-firmaer styres af Brahmins og Banias

Medierne er under næsten fuld kontrol af Banias. Hele Indiens økonomi ejes og kontrolleres af to kaster. Brahmins med deres monopol på uddannelse og Banias med deres handelsforbindelser er blevet dominerende. Med kapitalens monopoldannelse har det været svært for andre kaster at følge med.

Hvordan kan denne lille minoritet kontrollere et så enormt land med millioner af fattige, uden der sker et massivt oprør? Mohammad Ashraf mener, at den nuværende udvikling, hvor en styrket hindu-nationalisme (Hindutva) bruger religion til at erklære Indien for en hindu-nation (Hindu Rashtra) giver svaret.

Samt at Karl Marx´ udsagn om, at ”religionen er de fattiges opium” passer godt. Religionen bruges i praksis af de rige til at holde de mange millioner af fattige nede! Men hvor længe kan dette bedrag fortsætte? En dag vil de fattige kræve deres rettigheder. Denne udvikling er allerede begyndt, siger Mohammad Ashraf.

Kilder:

www.countercurrents.org

Internet Service Officially Banned In Kashmir For One Month, Mir Suhail. www.countercurrents.org/2017/04/28/internet-service-officially-banned-in-kashmir-for-one-month/

Who runs India? Mohammad Ashraf. www.countercurrents.org/2017/04/28/who-runs-india/

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com