For 27. gang afholder Fjerde Internationale sin ungdomslejr, en lejr der ikke kun består af øl, hygge og italiensk sol, men også bemærker sig ved en uge fyldt med politik, og sidst men ikke mindst over 500 socialister fra primært Europa.

af Jonathan Simmel

Lejren, som i år finder sted nær den italienske by Perugia, kommer til at stå i både krisens, men også fremdriftens tegn.

Den økonomiske, den økologiske og den klimamæssige krise er et højt prioriteret politisk emne, som er stærkt repræsenteret gennem hele ugen. Men programmet bærer også præg af, at Fjerde Internationale er i fremdrift. De sidste par år har lejren haft deltagere fra flere og flere lande, og især østeuropæiske lande, Tyrkiet og Asien kommer med flere deltagere. Dette er selvfølgelig også en konsekvens af at flere nationale partier er begyndt at støtte op om Fjerde Internationale.

Sidste år bestod den danske delegation i høj grad af SUF-medlemmer, som var med for første gang, og den positive oplevelse for disse kammerater har betydet, at flere nye SUF’ere skal med i år. Indtil videre har 25 unge kammerater tilmeldt sig lejren, heriblandt en masse SUF’ere.

Blandt den danske delegation er der flere ønsker til lejren, men én af de vigtigere politiske mål er at kunne videreformidle erfaringerne fra COP15 og klimakampen, og holde liv i alliancerne frem til COP16 i Mexico.

En anden af lejrens store mål er selvfølgelig at lære andre kammerater fra resten af verden at kende og udveksle erfaringer. Helt konkret i forhold til dette bliver der set frem til mødet med de strejkende kammerater i Grækenland, mødet med Filippinerne som har haft et blodigt valg, og sidst, men ikke mindst opdateringen i forhold til opbygningen af det franske Nye Antikapitalistiske Parti.

SUF vedtog på sit Landsmøde i marts, at SUF skal arbejde for at afholde en international sommerlejr i 2011, og dette har betydet, at aktive fra SUFs internationale gruppe ligeledes vil benytte lejren til at komme i kontakt med Fjerde Internationales partier og skabe grundlaget for kommende samarbejde mellem SUF og andre partier.

Alt i alt bliver ISUL igen i år en mindeværdig begivenhed, man de næste mange år vil kunne se tilbage på med gode minder, og i år måske lidt mere mindeværdig end tidligere…

Vi har stadigvæk få pladser til rådighed, så tag kontakt hurtigst muligt, hvis du vil høre mere.
Du kan sende en mail til: sap@sap-fi.dk

FAKTA om lejren:

STED:
Lejren finder sted i Italien, i byen Perugia, som ligger i regionen Umbrien. Det er ca. midt mellem Rom og Firenze. TID:
24-30. juli 2010. Afgang fra Danmark til Italien den 23. juli.

PRIS OG TRANSPORT:
Prisen for at deltage i lejren UDEN fælles transport er: 1300 kroner
Prisen for at deltage i lejren MED fælles transport ud og hjem er: 2900 kroner
Fællestransporten bliver med tog og tager omkring 24 timer.

PROGRAM:
Se hele programmet her!

TILMELDING OG INFORMATION:
Kontakt SAP:
sap@sap-fi.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com