content-picture.php

Den 22.-28. juli kommer mange hundrede unge socialister til Danmark, når Socialistisk Ungdomsfront er vært for International Socialistisk Ungdomslejr (ISUL) 2018 i Billund.

af SAPs Forretningsudvalg

Har man sagt International Socialistisk Ungdomslejr, må man også sige gejst, energi og gåpåmod. Netop disse følelser kan man ellers godt mangle, når man ser sig omkring i det politiske landskab hjemme i Danmark. Nedskæringer, et stadigt mere usikkert arbejdsmarked og en offentlig debat, der drejer mere og mere til højre, selvom vi kæmper og kæmper, fremprovokerer nemt en bidende apati.

 

Men når man som ung revolutionær på International Socialistisk Ungdomslejr står i forum-teltet sammen med 400 andre socialister, og man kigger hinanden i øjnene, og man tror på det sammen; og man knytter næven og råber kampråb om verdensrevolutionen – så er det som om man kan lidt igen. Nederlag, skuffelser og bitre stridigheder derhjemme kommer til at betyde så uendeligt lidt, når man får erfaringen af at være en del af noget endnu større.

 

Mon ikke det er dét, der tiltrak os ved venstrefløjen, og som stadig bringer os nye kammerater: At være en del af noget, der er større end én selv; at tro på, at vi kan gøre i morgen bedre end i dag og i overmorgen til et paradis; og at en socialistisk revolution er mulig i stedet for det nuværende barbari – hvis vi kæmper for det sammen.

 

På International Socialistisk Ungdomslejr bliver netop dén følelse forstørret en masse, fordi man går fra at være en del af et fællesskab i Danmark til at være en del af et fællesskab med kammerater fra hele verden. Man mødes ikke bare som forskellige grupper over for hinanden, men smelter sammen til ét stort verdensproletarisk subjekt bestående af revolutionære unge. Det kan kun give gejst, energi og gåpåmod, og det må de fleste, hvis ikke alle, nuværende og tidligere deltagere på lejren kunne bekræfte.

 

Politiserede rum
International Socialistisk Ungdomslejr er vigtig af mange forskellige årsager. Til workshops og i skolingsoplæggene udveksler deltagerne erfaringer og teorier, man ikke kunne have fået derhjemme. Til kvindefesten styrker lejrens kvinder hinanden i kampen mod undertrykkelsen. Til interdelegationsmøderne og de permanente workshops koordinerer kammerater fra forskellige lande aktivisme og bliver en del af hinandens kampe. Til LGBT+-festen bliver det festlige politisk (og det politiske meget festligt), når deltagerne bryder med normerne for køn, seksualitet og ikke mindst hvordan en fest skal være. Og på de selvorganiserede pladser (der i år tæller en kvindeplads, en LGBT+-plads og en plads for racialiserede) bliver selve rummet politisk, når undertrykte grupper tager plads, udveksler erfaringer med deres undertrykkelse og kampen imod den og udvikler politik med hinanden.

 

Come together
Meget af det vigtige ved lejren foregår dog også uden for programmet. Det er, når man diskuterer med en mexicansk kammerat i toiletkøen, når man under aftensmaden sætter sig hos nogen fra en af de franske delegationer, som man ikke kender, når man falder i snak med en ny kammerat fra Italien i køen til baren, eller når man danser med en kammerat fra Portugal på dansegulvet og ender med at diskutere EU-strategi, at mange af de nye idéer og perspektiver på verden opstår.

 

Det er dét, vores revolutionære sommerlejr kan: bringe unge socialister sammen og få dem til at snakke sammen og danne uvurderlige relationer på tværs af landegrænser. Når proletarer i alle lande skal forene sig, er det en klar fordel, at de kender hinanden først – og dét hjælper ISUL til.

 

Er du ung, dansk socialist? Så tag med!
I år er Socialistisk Ungdomsfront vært for lejren, og den erstatter SUF’s sommerlejr. Vi håber, at alle SUF’ere, de unge i Enhedslisten og resten af den unge danske venstrefløj vil slutte op om lejren, hjælpe med at mobilisere til den, deltage i den og bidrage politisk og socialt til den.
ISUL er nemlig en unik og genial mulighed for, at unge socialister fra hele verden kan lære hinanden at kende, gøre hinanden klogere og blive en del af hinandens kampe. Det er ikke derhjemme, man sidder og gennemskuer hele verden. Det gør man tværtimod ved at mødes med kammerater fra nær og fjern, der aktivt fortolker og forandrer denne verden, både globalt og dér, hvor de er. Den chance vil vi opfordre alle unge socialister i Danmark til at gribe, uanset om de er medlem af SUF og Enhedslisten eller ej.

 

Læs mere om International Socialistisk Ungdomslejr 2018 og tilmeld dig på www.ungdomslejr.dk

SAPs forretningsudvalg, den 25. juni 2018

 

OBS: SAPs ugekommentar holder sommerferie frem til medio august. God sommer!
 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com