En valgkamp er en undtagelsestilstand. Det er en undtagelse fra en dagligdag, hvor 80% af Folketingets medlemmer stemmer for 90% af højre-regeringens forslag. Valget til Folketinget er en undtagelse, fordi befolkningen nu kan i hvert fald prøve at træffe sit eget valg: Hvilke vilkår vil vi have for vores liv – på vores arbejdsplads, som arbejdsløs, som lærling eller studerende, i vores bolig? Hvilket samfund vil vi have – skal vi fortsætte frem mod klima-katastrofen, eller skal vi dreje af i tide?

af SAPs Forretningsudvalg

Den nuværende valgkamp er også en undtagelse på en anden måde. Kampen i hverdagen er ikke sat på pause, til stemmerne er talt op – tvært imod:

 

I tirsdags blev der demonstreret for velfærd, mod budgetloven over hele landet – i klar forlængelse af demonstrationerne for minimumsnormeringer for et par uger siden. De seneste dage har skraldemænd i mere end tyve kommuner været i strejke for bedre arbejdsforhold. På mandag gennemfører ansatte i DSB en demonstration i København mod ledelsens angreb på deres rettigheder og tillidsfolk. På fredag i næste uge vil der være skolestrejker for klima-handling, og lørdag klimamarcher i byer landet over.

 

Byg bro i fællesskab
Men ingen behøver at holde pause indtil da. På søndag 19. maj vil der i en række byer blive afholdt demonstrationer og møder med det fælles budskab: ”Byg bro i fællesskab – stop racismen”.  I en af invitationerne forklares det sådan: ”Vi bor her sammen. Alle sammen. Det skal være slut med splittelse, hetz og angreb på vores fællesskab og vores naboer. Vi tager hinanden i hænderne og forsvarer et rummeligt, demokratisk og solidarisk Danmark. Et land fri for diskrimination i alle dele af livet: Der, hvor vi arbejder – der, hvor vi bor – og der, hvor vi går i skole.”

 

Demonstrationerne anbefales af en lang række fagforeninger, sociale bevægelser, boligorganisationer og partier. Find det sted, der er nærmest dig, og gå med.

 

Alle disse kampe i hverdagen er ikke en forstyrrelse i valgkampen – de er en afgørende del af valgkampen. De skal sættes på dagsordenen i valgkampen. Det gælder især for den politiske del af venstrefløjen og ikke mindst for Enhedslisten. Derfor er det en pligt for enhver kandidat for og enhver afdeling af Enhedslisten at give stemme til denne kamp – på skrift og i tale, på gaden og på valgmøderne.

 

Den aktive kamp er grundlaget for enhver forandring af livet til det bedre. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Find din plads i fællesskabet, hvor du kan være med. Sammen kan vi skabe den verden, vi vil have.

 

Med store og små skridt, aktioner og demonstrationer kan vi være med til at afgøre valget. Vi kan være med til at give opmuntring og håb til de mange, der ellers ville give op.
Sammen kan og skal vi give højrefløjen – både i regeringen og blandt dens forligspartnere i den såkaldte opposition – et paradigmeskift til venstre, som de ikke havde set komme.
Vi ses næste gang på søndag 19. maj – i en by nær dig!

 

https://solidaritet.dk/byg-bro-mod-fascisme/
SAP’s forretningsudvalg, den 17.maj 2019

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com