Den græske krise tager i disse dage nye dimensioner. Og netop i mandags udgav forlaget Solidaritet kriminalromanen "Forfaldne lån" - skrevet af Petros Markaris, der har stjernestatus i Grækenland og er en flittig samfundsdebattør der.

af Svnd Vestergaard Jensen

Markaris er ikke en forfatter, der er købt af nogle medier til at sige og skrive den gængse historie om grækernes økonomi, som vi også hører i de fleste danske medier.

Som der står på bogens omslag, er det en bog for den samfundskritiske krimilæser med stof til eftertanke over årsager til og konskvenser af den økonomiske og sociale krise i Grækenland. Krimien er perfekt for dem, der gerne vil undersøge det hektiske og kaotiske dagligliv i Athen eller for dem, der er til en afslappet badeferie på de græske øer. Eller i det danske sommervejr. Bogens hovedperson, politikommissær Haritos, fungerer som en ny og alternativ rejseguide i græske anliggender.

Bogen er oversat til 17 sprog og er første et led i en krisetrilogi, men kan sagtens læses særskilt. I år kom der så yderligere en bog, slags en slags efterskrift til trilogien. 

Et græsk drama, en græsk krimi, der omhandler den økonomiske og sociale nedtur i euro-landet. Noget, der ikke kan holde sig indenfor Grækenlands grænser. Den spreder sig på sin særlige måde, og banker nu også på her hos os – og nu på dansk.

Petros Markaris: Forfaldne lån
Forlaget Solidaritet
306 sider, 100, – kr.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com