Socialistisk UngdomsFront kunne for en måned siden fejre sin 15 års fødselsdag. I løbet af disse 15 år har SUF deltaget i mange vigtige kampe. Lige fra antikrigsbevægelsen i de tidlige 00’er, til kampen for Ungdomshuset i 2007, til klimabevægelsen og flygtningebevægelsen i dag. Også inden for de sidste par måneder har SUF vist, hvor SUF’s styrke ligger. I klimabevægelsen har SUF deltaget aktivt på internationalt plan både i demonstrationerne mod COP21 og til Ende Gelände i sidste weekend. SUF er en organisation af aktivister for aktivisme!

af SAPs Forretningsudvalg

I dag mødes SUF’erne så til deres landsmøde. Her er aktivismen skubbet i baggrunden, og pladsen optages af interne dokumenter. Minimumsprogrammet og vedtægterne skal støves af. Dog virker det ikke som om, at disse interne dokumenter interesserer SUFerne særlig meget, da debatlysten er lav og forslagene til ændringer i de fleste tilfælde mangler politisk tyngde. I stedet for at forsøge at opkvalificere egne papirer, valgte mange af de aktive medlemmer at drage til Tyskland for at slå et slag for klimaet. Resultatet heraf må siges at være imponerende: Aktionen Ende Gelände fik lukket både en brunkulsmine og det tilhørende kraftværk – en kæmpe succes.

Netop med denne succes i baghovedet er den lidt forkølede optakt til et meget indadvendt landsmøde en lille smule ærgerlig. Positivt er det dog, at en opdatering af den gamle udtalelse ”Til Kamp For Ungdommen” også er sat på programmet. Dette er for SUF en vigtig udtalelse, der skitserer hvilke problemstillinger ungdommen står overfor. Udtalelsen søger ud over SUFs organisatoriske grænser og ud mod ungdommen. Udtalelsen er et godt udgangspunkt for debat og revidering. Punkter om sexuel- og kønsfrigørelse blev glemt i sin tid, og dette er et punkt, hvor udtalelsen kan og bør opkvalificeres. Verden har desuden udviklet sig, siden udtalelsen blev skrevet: Bandekrigen er f.eks. sat i bero, og ungdommen får frataget sin fritid. Folkeskolereformen og fremdriftsreformen er nogle af de klareste eksempler på berøvelsen af fritiden. Denne udvikling bør revolutionære – og især da en revolutionær ungdomsorganisation – analysere og reagere på.

Alt i alt åbner udtalelsen op for en god debat af, hvilke angreb ungdommen lider under, og derigennem hvilke kampe ungdommen står overfor. Heri kan vi forvente den primære politikudvikling på dette års landmøde i SUF.

SAPs forretningsudvalg, den 20. maj 2016

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com