Helt uden for konkurrence står Dansk Folkeparti som det mest hykleriske parti overhovedet. På én og samme dag kunne vi i aviserne læse helsides annoncer, hvor DF bralrede op med, at de ikke vil lade EU bestemme – og artikler om den EU-lydige udlændingeaftale, partiet netop havde indgået med regeringen. DF’s EU-modstand har aldrig stukket særlig dybt. Eller rettere sagt: DF har altid kun været mod EU, når EU stod i vejen for partiets fremmedhad og gammelnationalistiske flæskestegs-og-bindingsværks-romantik.

af SAP's Forretningsudvalg

Når EU gennemtvinger privatiseringer af store samfundsvigtige statsinstitutioner, hører vi aldrig noget fra DF. Og når EU forhindrer fagbevægelsen i at forsvare minimumslønninger, overenskomstsatser og arbejdsforhold mod social dumping, dukker der ingen helsides-annoncer op i aviserne.

Det er det ganske almindelige hverdags-hykleri.

Men med udlændingeaftalen slår de alle rekorder. Enhver modstand mod EU fordamper, i det øjeblik DF bare får lov at genere nogle indvandrere, flygtninge eller andre udlændinge – så længe selvfølgelig de ikke er hvide,
kristne eller højtuddannede.

Nu er det blevet endnu lettere at uddele dobbeltstraf til kriminelle udlændinge, dvs. både normal straf og udvisning. Første store sejr for DF. Indtil aftalen var det sværere at bestå prøven for at blive dansk
statsborger end at bestå en 9. klasses eksamen – nu er det endnu sværere. Anden store sejr for DF.

Fremover skal indvandrere og flygtninge, som har svært ved at magte det danske arbejdsmarked, kunne bankes ned under fattigdomsgrænsen i endnu længere tid. Tredje store sejr til DF.

DF’s aldeles ydre svinehund får lov til at bide endnu mere – så skal den til gengæld nok slikke EU i røven.

En lille sidegevinst for DF er, at de er blevet endnu mere populære hos Venstre og Konservative. Lene Espersen har åbenlyst rost dem. Ikke så mærkeligt. Regeringspartierne slipper for en bøvlet konflikt med EU, og de får udlændinge-stramninger igennem, som de på én gang kan tage æren for og samtidig – over for en anden del af deres vælgere – undskylde som en ”indrømmelse” til DF.

Og VKO slipper af sted med det, fordi S og SF ikke længere er i opposition i Folketinget. Begge partier mumler i skægget, når de skal kommentere udlændinge-aftalen. Stramningen af kontanthjælpen protesterer de imod, mens de holder lav profil med resten.

Det er simpelthen for svært at finde sine egne ben, når man også selv gerne vil skærpe tonen over for udlændinge (stadigvæk: bortset fra de hvide, de kristne og de højtuddannede), og når man er forelsket i EU.
Socialdemokraterne og SF tør generelt ikke stille op mod VKO’s fremmedfjendske politik.

Når denne politik går alt for vidt, og i øvrigt også rammer hvide danskere, som gifter med udlændinge, så opgiver de på forhånd at tage den politiske kamp i Danmark og at udfordre VKO – men lægger sig i ly af EU-dommerne og lader dem gennemtvinge en lempelse på dette område. De opgiver  selv at overbevise et flertal i Danmark.

VKO’s gennemført fremmedfjendske politik skal bekæmpes. Socialdemokraternes og SF’s til tider fremmedfjendske politik skal bekæmpes. Og vi kan ikke bruge EU-systemet til det. Vi må selv tage den politiske
kamp – mod EU og for en solidarisk og humanistisk politik. Desværre står Enhedslisten ret alene med denne opgave i øjeblikket.

SAP’s forretningsudvalg, 26. september 2008

Bliv medlem af SAP!

SAP er en revolutionær socialistisk organisation. Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig
samfundsomvæltning. SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister.

Læs mere på www.sap-fi.dk og www.socialistiskinformation.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com