Første runde af det franske præsidentvalg er afgjort med en sejr til den socialdemokratiske Francois Holland. Vi bringer her den første valgkommentar fra Philippe Poutou, som var kandidat for det Nye Antikapitalistiske Parti.

af Philippe Poutou

Se valgresultater fra første runde af præsidentvalget i bunden af denne historie

Tak til alle dem, der har stemt på mig, for sammen er det lykkedes os i denne kampagne, ud over vores stemmetal, at præsenterer et antikapitalistisk svar: forbud mod fyringer, forhøjelse af alle overførselsindkomster med 300 euro netto, sletning af gælden, omfordeling af rigdommen og en udfasning af atomkraft på ti år. I denne kampagne har vi forsøgt at vise, at det er afgørende nødvendigt for arbejderklassen og den almindelige befolkning kun at stole på egne kræfter I kampen mod kapitalismens ugerninger.

Nicolas Sarkozy har i fem år ført en politik for sine rige venner, en asocial, fremmedfjendsk og racistisk politik. Den kendsgerning, at Sarkozy i første runde er blevet forkastet af vælgerne, er selvfølgelig en enorm opmuntring. Derimod er den kendsgerning, at den yderste højrefløj med Marine Le Pen har vundet så meget som cirka 20 procent af stemmerne, en dårlig nyhed. Hverken hendes parti eller hun selv repræsenterer på nogen måde de folkelige klassers interesser. Det er en dødelig trussel, som fortsat må bekæmpes.

Overfor den hårde højrefløj er Parti Socialiste (PS) og dets kandidat ikke noget svar. PS’ projekt skriver sig ind i rammen af EU’s og de europæiske socialdemokraters politiske valg. Han bebuder allerede en skrap politik, en ”venstreorienteret” nedskæringslinje.

I fem år har NPA kæmpet både i gaderne og ved stemmeurnerne mod Sarkozy og hans regerings politik. Det er i denne ånd, at NPA opfordrer til, at man tirsdag den 1. maj demonstrerer i alle Frankrigs byer for de umiddelbare sociale krav, som vi har stået for i denne kampagnen, mod Sarkozys politik og den trussel, som Marine Le Pens yderste højre repræsenterer.

Den 6. maj, i forlængelse af vores kampagne, står vi side om side med alle dem, der vil forhindre Nicolas Sarkozy i at få et nyt mandat. Vi siger det klokkeklart: Sarkozy og hele hans bande skal stemmes ud. Men det betyder absolut ikke en støtte til François Hollandes politik.

Vi appellerer til alle dem, vi har mødt i vores kampagne, om at tage kontakt med os, for at vi sammen kan opbygge en uafhængig antikapitalistisk kraft. I kampen mod nedskæringer, uanset om de kommer fra højre eller venstre, inviterer vi Venstrefronten, Lutte Ouvriere, faglige aktivister og generelt alle dem, som har været med i disse kampagner, til at forberede den modoffensiv, som det arbejdende folk har brug for.

Paris, 22. april 2012

Valgresultatet:
François Hollande 28,63 %
Nicolas Sarkozy 27,18 %
Marine Le Pen 17,9 %
Jean-Luc Mélenchon 11,11 %
François Bayrou 9,13 %
Eva Joly 2,31 %
Nicolas Dupont-aignan 1,79 %
Philippe Poutou 1,15 %
Nathalie Arthaud 0,56 %
Jacques Cheminade 0,25 %

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com