TransformDanmark inviterer til fyraftensmøde om "Venstrefløjen i regering" med Asbjørn Wahl, daglig leder i Alliansen for Velferdsstaten, Norge, og Finn Sørensen, MF for Enhedslisten. Torsdag den 7. Februar, kl.16:30 – 19:00 i cafeen i Støberiet, Blågårds Plads 3, 2200 Kbh. N

af Redaktionen

Venstrepartiers erfaring med regerings samarbejde har ikke været nogen succes. Det gælder både erfaringer fra Norden – Norge og Danmark er gode eksempler – som i andre europæiske lande. I Italien var det en ren katastrofe. I Danmark har vi oplevet, at en social-demokratisk ledet regering lovede progressive forandringer, men gjorde det modsatte. Den lod nyliberalismen og EU diktere politikken og tilhængerne blev skuffede, vrede eller forvirrede. Under alle omstændigheder har dette ført til en svækkelse af venstrefløjen.
Hvad kan vi lære af dette? Hvad kan vi gøre? Der er i de kommende år store udfordringer for venstrefløjen med en skærpet krise og klassekamp. Kan venstrepartierne bidrage til at ændre situationen og styrke kampen for alternativer. Skal dette nødvendigvis forgå i en regering eller er der andre muligheder?
Vi har inviteret de to indledere til at diskutere dette på et fyraftensmøde den 7. Februar. De har begge adskillige års erfaringer med den type udfordringer, som venstrefløjen står over for – især baseret på deres aktivitet i fagbevægelsen og andre sociale bevægelser.

Asbjørn Wahl har de sidste 30 år været aktiv i den norske og internationale fagbevægelse, hvor han også har haft tillidshverv, og har været med i social forum bevægelse. Han deltager nu i opbygning af AlterSummit processen, der forsøger at mobilisere og koordinere de faglige og sociale kampe i Europa til en fælles indsats.

Finn Sørensen har ligeledes en baggrund med flere årtiers faglig aktivitet, herunder også ledende poster i fagbevægelsen. Inden han blev valgt til Folketinget for Enhedslisten i 2011 var han fra 2005 næstformand i 3F’s Industri og Service København.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com