Workshop v. Ibrahim Benli, EL-folketingskandidat og medredaktør af den dansk-kurdiske avis Nudem.dk.

af PS-gruppen

Den 16. april er der folkeafstemning i Tyrkiet om store ændringer i landets forfatning. Hvis det bliver et ja vil forfatningsændringen sikre præsident Erdogan magtfuldkommenhed. Konsekvenserne af den tyrkiske folkeafstemning er for længst nået frem til Europa, som det blev meget tydeligt i forbindelse med en såkaldt diplomatisk krise imellem Tyrkiet og Holland og Tyskland.

Der har været undtagelsestilstand i Tyrkiet siden juli 2016, hvor et mislykket kupforsøg fandt sted. Præsident Erdogan har betragtet kupforsøget som "en gave fra gud", idet kupforsøget gav ham mulighed for at eliminere hele oppositionen. Siden har mindst 121.000 offentligt ansatte mistet deres job, ligesom mange politiske aktivister og fagforeningsfolk i dag sidder i tyrkiske fængsler.

Blandt de mange tusinder, der i dag er fængslet, udgør medlemmerne af det venstreorienterede og prokurdiske parti HDP flertallet. 13 parlamentsmedlemmer fra partiet, heriblandt partiet medformand og medforkvinde, sidder i dag bag tremmer. De beskyldes for at have tilknytning til kurdiske "terror"-organisationer. Syd for grænsen til Tyrkiet, i Syrien, har progressive kræfter tvunget Daesh/IS på tilbagetog og skabt et nyt projekt, såkaldt demokratisk konføderalisme.

Men hvad er Erdogans projekt, og hvad vil de progressive kræfter?

Kom og hør om alt dette og være med til at diskutere med Enhedslistens folketingskandidat og medredaktør for den dansk-kurdiske avis nudem.dk, Ibrahim Benli.

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

Mere information om pris, program og andet om Påskeseminaret på Facebook samt på Socialistisk Information.

Se hele programmet her.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com