Krisen kradser og vi forventer at S og SF vil danne regering efter næste valg. Hvilke opgaver stiller det os over for? Og hvad kan vi forvente os af Socialdemokraterne, som leder af en ny regering? Det er tre af emnerne på årets påskeseminar, som vi holder i Helsinge i Nordsjælland.

af SAP's Forretningsudvalg

Vi vil se på, hvilke angreb og overgreb den fortsatte krise kan medføre, hvor vi kan forvente konflikter og muligheder, og hvad vores svar skal være. Vi vil diskutere den rolle Socialdemokraterne historisk har spillet både i krisetider og på den lidt længere historiske bane for at kunne pejle os ind på de forventning vi kan have og dermed de krav vi skal stille. Og vi vil i afslutningsdebatten forholde os til Enhedslistens rolle og særlige opgaver under en ny regering.

Der er masser af andre emner i det tæt pakkede program. Et program, der giver plads til en blanding af oplæg, diskuterende workshops, gruppearbejder, paneldebatter mm. Her nævner vi nogle af dem:

Den offentlige sektor er under angreb, ikke bare i form af nedskæringer, udliciteringer og privatiseringer. Både politikere og forvaltninger har taget fat i nye styringsstrategier: New public management og benchmarking for blot at nævne nogle. Hvilken betydning har det for brugere og ansatte – og hvad skal vi gøre?

Vi har netop fejret 100 året for kvindernes kampdag. Men hvordan synes vi selv, det går?
Vi se på ligeløn og hvordan vi kan fortsætte kampen.

Under overskriften "Seksualpolitik og revolutionær socialisme, hvad fanden er meningen?" vil vi diskutere, hvad din – og andres – seksualitet har at gøre med kampen mod kapitalisme og imperialisme.

Hvordan samler vi arbejderklassen til aktiv modstand mod racisme? En skotsk kammerat fortæller om erfaringerne fra Skotland, hvor arbejdere i et konkret lokalområde sammen gjorde oprør med racismen og skabt en fælles kamp med indvandrerne.

Styrk den internationale solidaritet! råber vi.
Men hvordan er det lige, vi faktisk gør det? Og sammen med hvem – og hvad?
Vi diskuterer konkrete erfaringer og aktuelle muligheder for international
solidaritet.

Vi har en dug-frisk rapport og diasshow fra Filippinerne, hvor vores kammerater arbejder under forhold præget af væbnet konflikt, stor undertrykkelse og fattigdom. Alligevel er det lykkedes dem at starte et institut for politisk skoling af revolutionære aktivister i hovedstaden Manila. Hør beretningen om møder med guerillasoldater og bønder, urban poors og homo-aktivister.

Chavez vil lave en femte internationale, SAP er organiseret i fjerde internationale og Enhedslisten har løsere samarbejder med såkaldte søsterpartier. I en paneldebat vil vi diskutere, hvordan vi i Enhedslisten styrker og udvikler det internationale samarbejde.

COP15 er afsluttet, og det bragte klimaet højt på dagsordenen – og det skal det stadig være. Vi følger op på vores arbejde op mod klimatopmødet og diskuterer det videre arbejde.

På venstrefløjen er en stor del af vores aktivitet struktureret af møder. Møder med oplægsholdere, ordstyrere og talerlister. Kan det gøres anderledes og mere sprælsk? I en workshop får vi inspiration til nye og anderledes mødeformer, der kan inddrage flere og måske andre.

Ud over det politiske program, har vi kulturelle arrangementer, spil, fodbold, leg og orienteringsløb, revy og masser af hygge for både børn og voksne.

Med andre ord: Har du lyst til at blive klogere og gøre andre klogere, diskutere politik med andre revolutionære, og samtidig nyde fritiden med leg eller bezzerwizzer i hyggelige omgivelser med skøn natur, så ta’ med på rødt påskeseminar arrangeret af SAP.

Læs mere om seminaret – program, tilmelding, pris mv.

SAP’s forretningsudvalg, 12. marts 2010

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com