Mens tunge, mørke natteskyer har sænket sig efter Putins barbariske invasion - og også vil være der endnu, når krigen i Ukraine er forbi, med dens enorme ødelæggelser og meningsløse tab af menneskeliv - så skal vi mødes, til glædelige gensyn, og et varmt velkommen til alle jer, der er med for første gang! Vi skal mødes for at blive klogere og vende problemerne med hinanden, og selvfølgelig også for at have det rart sammen.

af SAPs Forretningsudvalg

Efter aflysning af seminaret i 2020, og udsættelse til sommerferien sidste år, er seminaret igen i påsken, og igen på Flakkebjerg Efterskole, og mens der blæser kolde vinde på den store scene, så kan vi håbe på lunere vinde på efterskolens lille scene, nu hvor påsken ligger så sent, så vi kan få fuldt udbytte af områdets muligheder for fri leg, bål og sang og boldspil.

 

Krigen i Ukraine fylder godt op i programmet, det er både uundgåeligt og nødvendigt. Hele seks programpunkter, herunder afslutningsdebatten om lørdagen, knytter sig direkte til den. Og så får vi også udenlandsk deltagelse. Om torsdagen er ukrainske kammerater vores gæster, og om fredagen er Ilya Budraitskis, en skarp kritiker af Putins invasion og regime, med online fra Rusland.

 

En anden udenlandsk gæst, der også står for en workshop online, er Éric Toussaint, der er stifter og leder af CADTM, en organisation, der kæmper for afskaffelse af illegitim udlandsgæld, det vil sige gæld, som befolkningerne ikke har haft nogen indflydelse på, og som ikke er til gavn for dem. Han vil næppe kunne undgå at komme ind på Ukraines udlandsgæld, som der mærkeligt nok ikke har været tale om at eftergive.

 

Andre emner er afledt af eller forbundet med krigen, folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, og om ‘Ruslands krig i Ukraine’, der også rækker ind i diskussionerne i Enhedslisten.

 

Derudover er der workshops relateret til Corona, feminisme, det faglige område, og fire, der handler om miljø, bæredygtighed og klima.

 

Så der er nok at lytte til, tale om og tænke over, men som på enhver anden kanal er der også underholdningsprogrammer. ‘Ham den lange’ leverer politisk satirisk freestyle rap, og så er der det, som alle, der har været med tidligere, glæder sig til (eller øver på!) ugen igennem, ÅRETS REVY, som aldrig mangler emner til at få latteren frem, i bølge efter bølge. Der er mange ting, som enten kan skræmme eller skabe frygt og vrede, og som ikke ville være til at holde ud, hvis ikke man fik anledning til at le af dem, og det er revyforfattere og -aktører bare gode til!

 

Og så er der også, ud over rige muligheder for leg og sjov for store og små, de skiftende madholds midlertidige fællesskaber, der i modsætning til vores politiske projekt, som rækker ud over både påsken og den enkeltes liv, når et resultat hver gang, når alle er mætte, og der er vasket op.

 

Så det skal nok blive godt!

 

Se mere om program, priser mv. her

Gå direkte til tilmelding her

Omtale af alle workshops her

SAP’s forretningsudvalg, den 14. marts 2022

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com