content-picture.php

Hong Kongs regeringsleder kræver ro og orden fra mandag morgen, efter voldelige kampe natten til søndag. Demonstranter anklager regeringen for at indsætte gangstere som provokatører.

af Left21

Udtalelse udsendt 3. oktober af venstrefløjsbevægelsen Left21 i Hong Kong:

Elev- og studenterbevægelsens undervisnings-boykot i kampen for ægte frie valg begyndte den 22. september og udviklede sig til en massiv besæt-bevægelse om aftenen den 26. september. Regeringens og politiets forsøg på at rydde demonstrationen den 28. september fremprovokerede kun en ny bølge af spontane besættelser mange steder.

Om aftenen den 2. oktober reagerede Hong Kongs regering så på Besæt-bevægelsen og på Studenterbevægelsens åbne brev ved at sende regeringens førstesekretær Carrie Lam til at mødes med studenterbevægelsen. Det er den første indrømmelse fra regeringen, siden besæt-bevægelsen startede, og den skyldes især vreden blandt Hongs Kongs borgere over politiets tidligere voldelige rydning.

I mellemtiden begyndte folk fra Hong Kong at besætte pladser i nærheden af regeringsbygningen. Den folkelige protest har helt åbenlyst betydet, at de myndigheder, som ønsker at undertrykke bevægelsen med vold, er blevet tvunget ind i en langstrakt kamp. Selv om vi ikke har store forventninger til forhandlinger med regeringen, så viser dette fremskridt, at vores anstrengelser de sidste 11 dage ikke har været forgæves.

Imidlertid er regeringen langt fra seriøs i forhandlinger med folket. I dag er den fredelige Besæt-bevægelse blevet alvorligt truet af hooligans med ødelæggelser på de besatte pladser og fysisk vold mod deltagerne, mens regeringen og politiet vendte det blinde øje til dette kaos.

Dette er uacceptabelt og må fordømmes på det kraftigste. Efter de voldelige sammenstød i de besatte områder, aflyste studenterbevægelsen fortsatte forhandlinger med regeringen. Myndighederne formåede at undertrykke folk med politiets legitime magt og med store pengebeløb, mens vi kun råder over vores kroppe og vores solidaritet. Vi har brug for flere folk, der kommer og deltager i Besæt-bevægelsen, så vi kan tvinge regeringen til at stoppe undertrykkelsen og sikre frie valg.

Hermed opfordrer vi regeringen til at:
1. Stoppe alle forsøg på at undertrykke Besæt-bevægelsen, fx ved illegitim politivold og indsættelse af andre sociale grupper for at provokere besættergrupperne med vold.
2. Holde premierminister Leung Chun-ying ansvarlig for den voldelige rydning og tvinge ham til at træde tilbage.
3. Trække den Nationale Folkekongres’ resolution om politisk reform tilbage. [Den kinesiske Folkekongres besluttede 31. august, at kandidater til valget af regeringsleder i Hong Kong i 2017 skal godkendes af en 1200 personers nomineringskomite under Beijings kontrol, red]
4. Indføre ægte frie valg med civile nomineringer og afskaffelse af systemet med funktionsbestemte mandater [30 af Hong Kongs 70 pladser i parlamentet er reserveret forskellige erhvervsbrancher, red]
5. Droppe alle politiske forfølgelser

Vi opfordrer også alle vores venner i Hong Kong til at
1. Fortsætte med at deltage i Besæt-bevægelsen og presse regeringen med civil ulydighed i kampen for ægte frie valg.
2. Overbevise så mange som muligt i dit lokalområde om at bakke op om den demokratiske bevægelse, for at styrke det folkelige pres for frie valg og Leung Chun-yings afgang.

Udtalelse er udsendt 3. oktober af venstrefløjsbevægelsen Left21 i Hong Kong
Og oversat fra New Politics af Nina Skov.

Besæt Central-bevægelsens hjemmeside

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com