I de seneste uger har palæstinenserne i Jerusalem mobiliseret massivt for at forsvare deres grundlæggende ret – til at bo i deres egne huse, som har været hjem for deres familier i adskillige generationer – mod forsøgene fra den israelske regering og yderligtgående bosætter-organisationer på at fordrive dem og få indsat jødiske bosættere.

af Fjerde Internationale

Det er en politik, som kun kaldes etnisk udrensning. Palæstinenserne er blevet mødt med voldelig, kolonial aggression, som især kom til udtryk med angrebet på Al-Aqsa-moskeen fredag den 7. maj, hvor afslutningen på den hellige muslimske ramadan-måned nærmede sig.

 

Siden den 10. maj har den israelske hær gennemført en voldelig bombekampagne mod Gazastriben som hævn for solidaritetsdemonstrationer for palæstinenserne i Jerusalem og bombeangreb.

 

I Jerusalem og andre blandede byer har jødiske grupper på den yderste højrefløj angrebet arabere på gaden – på linje med den vold, som udøves af politiet og de israelske militær. Alene i Jerusalem er hundredvis af palæstinensere blevet såret og mange er blevet fængslet.

 

Som resultat af denne vold er mindst 83 dræbt i Gaza (herunder 16 børn) og 3 på Vestbredden. 7 israelere er også blevet dræbt.

 

Vestlige nyhedsmedier fokuserer på raketangrebene fra Gaza, den israelske premierminister Netanyahu og andre politikere opfordrer til ”ro”, mens Biden siger, at ”Israel har ret til at forsvare sig selv” og opfordrer til en tilbagevenden til situationen før 10. maj, som om det var en acceptabel situation. Den næsten uhørlige kritik af Israels bosætterpolitik gør intet for at ændre denne holdning fra ”det internationale samfund” – de vil støtte Israel for at bevare deres status quo i regionen.

 

Der kan ikke være nogen ro i denne situation med kolonial aggression. Der er ikke et ”lige ansvar” for volden. Den israelske stats bosætterpolitik praktiserer en form for apartheid og etnisk udrensning, og palæstinenserne bliver nægtet alle demokratiske og nationale rettigheder. Der vil ikke være nogen ”retfærdig løsning”, uden at palæstinenserne får deres fulde rettigheder.

Den nuværende verdensomspændende markering af solidaritet med palæstinenserne – i form af store demonstrationer, på fodboldarenaer fra Chile til Skotland – må forstærkes og blive en vedvarende stærk bevægelse for at holde Israel ansvarlig for sine forbrydelser.

 

Det er ideen med BDS-kampagnen (Boykot, Af-investering, Sanktioner), som må forstærkes og udvides til at gennemføre sanktioner mod Israel.

 

  • Støtte til den israelske stat må stoppe!
  • Stop for den civile og militære besætttelse!
  • Lige demokratiske og nationale rettigheder!
  • Ret til selvbestemmelse og det palæstinensiske folks ret til at vende tilbage!

 

13. maj 2021. Fjerde Internationales Forretningsudvalg

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com