Tommy Mørck kommer og deler sine erfaringer på dette års påskeseminar. Aftalen er kommet i stand på trods af, at Tommy i skrivende stund afsoner et halvt års fængsel i Nørre Snede fængsel for sin solidaritet med kurdernes kamp mod ISIS.

af Socialistisk Information

Oplæg ved Tommy Mørck

Fredag den 10. april kl. 9:30 – 11:30

 

Påskeseminaret er stolte af at kunne annoncere, at vi har fået lavet en aftale med Tommy Mørck om, at han kommer og deler sine erfaringer på dette års påskeseminar. Aftalen er kommet i stand på trods af at Tommy i skrivende stund afsoner et halvt års fængsel i Nørre Snede fængsel. Der sidder han, dømt af den danske stat, for sin solidaritet med kurdernes kamp mod ISIS.

 

Tommy kommer ud kort tid før påskeseminaret og kan derfor komme på påskeseminaret og dele sine erfaringer og bevæggrunde.

 

Her er hans egen beskrivelse:

“I sensommeren 2016 rejste jeg til Mellemøsten, for at finde en måde at støtte den feministiske og demokratiske revolution i det nordlige Syrien, Rojava. Efter lidt tid i Irak med diverse udfordringer endte jeg i den kurdiske milits YPG. Der hjalp jeg med at beskytte lokalbefolkningen mod IS i et halvt år.

 

Tre dage efter min hjemkomst til Danmark i påsken 2017 opsøgte politi og PET fire adresser i Jylland for at finde mig uden resultat. Efter et telefonopkald fra Århus Politi og at være blevet afhørt, fik jeg konfiskeret mit pas og udrejseforbud og blev sigtet for at have stået på et forbudt stykke jord i Syrien.

 

Det blev starten på et 3 år langt juridisk eventyr med usikkerhed og ventetid, tre retssager (by-, lands- og Højesteret), et kort besøg i Ålborg Arrest og et noget længere på et halvt år i Nørre Snede Fængsel (jeg bliver løsladt den 12. marts 2020).

 

For 5 år siden begyndte mit behov for at prøve at gøre verden til et bedre sted at vokse eksponentielt. Siden da er jeg blevet meget mere sikker på hvilke værdier og principper der er vigtige for mig, hvordan de skal prioriteres og hvor meget jeg er villig til at sætte på spil i kampen for dem.

 

Alt dette vil jeg gerne fortælle om under uformelle rammer med rigtig meget plads til spørgsmål.

 

Med venlig hilsen Tommy Mørck”

…………………………………………………………………………………………………………

Se hele påskeseminarets program (pris, tid, sted mv.)

Gå direkte til tilmelding

Læs omtale af andre workshops

Socialistisk Påskeseminar på Facebook

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com