I weekenden 3-4. december besluttede de to tyske organisationer, som er tilknyttet Fjerde Internationale – internationale sozialistische linke (isl) og Revolutionär Sozialistische Bund (RSB) – at slutte sig sammen under navnet Internationale Sozialistische Organisation (ISO).

af ISOs midlertidigt sekretariat

Forud for sammenslutningen er der gået en lang periode med hver sin eksistens (siden dannelsen af RSB i 1994 og isl i 2001) og en proces gennem de seneste tre år omkring en fælles programmatisk erklæring, en tekst om selvforståelse og forslag til vedtægter, samt en erklæring om den aktuelle politiske situation og de umiddelbare opgaver for internationalistiske socialister og for en revolutionær marxistisk organisation i dag.

Omkring 70 medlemmer og gæster fra ind- og udland var med den første dag og tog del i debatten. De fælles grundlæggende holdninger hos medlemmer i begge organisationer fremgik tydeligt, men også viljen til at tage fat på en ny start og stille nye spørgsmål. Flere af de indbudte gæster fortalte på konferencen, at de ville gå med i den organisation.

Først og fremmest har der gennem de mange år i to adskilte organisationer udviklet sig forskelle i holdningen til organisationskultur og forholdet til andre venstrekræfter. Selv om disse forskelle ikke er forsvundet helt, så har der alligevel i løbet af sammenslutningsprocessen været en klar tilnærmelse og en gensidig forståelse på et bæredygtigt grundlag. I ISO er der en vilje til også at respektere fremtidige meningsforskelle og udnytte de forskellige tilgange som en fordel.
Medlemmer af den nye organisation vil også i fremtiden arbejde med i partiet Die Linke. Det hører også med til sammenslutningsprocessen, at ISO både vil støtte udgivelsen af Sozialistische Zeitung som et uafhængigt medie, og have sin egen hjemmeside og tidsskrift. Ud over udgivelserne vil der også ske et kritisk uafhængigt skolingsarbejde. Tyngdepunktet for aktiviteterne vil fortsat – og sikkert med større styrke – ligge i det praktiske arbejde på arbejdspladser, fagforeninger og bevægelser.

I en tid, hvor fagbevægelsen og den sociale og politiske venstrefløj er i defensiven, mens den politiske højrefløj og det yderste højre har medvind, er sammenslutningen af bevægelsesorienterede, socialistiske kræfter, et positivt tegn, som forhåbentlig også vil inspirere andre kræfter på venstrefløjen.

Den nye organisations hjemmeside: http://intersoz.org/

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com