De sidste to år har International Socialistisk Ungdomslejr (ISUL) været aflyst grundet corona, men kære kammerat, 2022 er året, hvor ISUL vender tilbage. Herunder kan du finde svar på, hvad der er på programmet i år, hvor og hvornår lejren afholdes, og selvfølgelig hvordan man kommer med.

af SAP's Forretningsudvalg

Foto fra ungdomslejren i Italien, 2017

 

For en god ordens skyld får du også lige et brush-up på, hvad ISUL er for en størrelse og hvad man typisk laver på lejren.

 

Hvad er ISUL?

ISUL er en lejr for unge, revolutionære socialister. Lejren har i over 30 år været afholdt af Fjerde Internationale (FI). Siden 2017 er det dog Socialistisk Ungdomsfront (SUF), der har sendt en dansk delegation afsted til lejren, hvilket også er tilfældet i år. Lejren har til formål at samle unge socialister fra hele verden, så vi kan lære af hinandens erfaringer, kampe, drømme, udfordringer og håb for fremtiden. Det er en uge, hvor international socialisme bliver en praktisk, konkret levet virkelighed. Lejren samler omkring 300 kammerater- primært fra Europa, men tidligere har unge socialister fra Brasilien, Filippinerne og Argentina også deltaget .

 

Vi kommer til at diskutere, til vores hjerner er møre, danse indtil vi segner, og råbe kampråb, til vi bliver hæse. Men ikke mindst kommer vi til at have lange samtaler om alt fra uddannelsesnedskæringer, til hvordan man får glimmer ud af sit hår efter den LGBTQIA-fest, der altid er en del af lejrens program.

 

Det lyder ret fedt, men hvad er på programmet i år?

 

ISUL varer i en uges tid, og hver dag er spækket med politiske aktiviteter. Hver dag har sit eget politiske tema. I år er temaerne:

  • Kapitalisme- et system i permanent krise og kampen for økosocialisme
  • Feminisme og LGBTQIA+ kampe- lad os ødelægge patriarkatet
  • En autoritær og neoliberal verden med krig og imperialisme- hvordan bygger vi international solidaritet
  • Antiracistiske perspektiver på antikapitalistiske kampe
  • Klassekamp og vores liv som unge
  • At organisere sig for at smadre kapitalismen; strategi, bevægelse og parti

 

Alle dage er der workshops, hvor man i år blandt andet kan høre om erfaringer med kampagner, for at migranter kan få lovligt ophold i den Spanske Stat, kampen for feministisk seksualundervisning i Italien samt schweiziske kammeraters tanker om at kombinerer fagforenings-og klimaarbejde.

 

Derudover arbejdes der i skrivende stund på at få aktivister fra både Rusland og Ukraine til at deltage, hvor det er planen, at der kommer en paneldiskussion om at kæmpe sammen som socialister, og deres kamp mod russisk imperialisme.

 

SIDST, men absolut ikke mindst, er der hver dag selvorganiserede pladser for folk, der rammes af racisme, kvinde- og/eller  LGBT+ undertrykkelse. Et af lejrens absolutte højdepunkter er som regel også de selvorganiserede fester; en fest for folk ,der rammes af kvindeundertrykkelse, og en LGBT-fest, hvor vi sammen udfordrer hetro-og cis-normen. Kære læser, tro mig: Du har ikke lyst til at gå glip af disse fester…

 

Hvor og hvornår?

Selve lejren foregår fra den 23-30. juli i Frankrig og afholdes i bedste festivalstil på en mark. Årets lejr er et par timers kørsel fra Lyon. Den præcise adresse får man, når man tilmelder sig.  Vi kører i bus derned og tager afsted den 22. juli klokken 21:00 fra København med opsamling 22:45 i Odense og 23:45 i Fredericia. Vi tager hjem fra lejren om aftenen den 30 juli og er i Danmark igen 31. juli med stop i Fredericia kl. 17:00, Odense kl. 18:00 og 20:00 i København.

 

Fuck, det lyder fedt- hvordan tilmelder jeg mig? Godt du spørger!

 

Den danske deltagelse i lejren arrangeres som sagt af Socialistisk Ungdomsfront. Det betyder også, at du skal være under 30 år for at deltage. Du kan se deltagerpriserne og tilmelde dig på SUF’s hjemmeside: https://ungdomsfront.dk/tilmelding-til-isul-2022 .

 

I forhold til deltagersatserne, så dækker de transporten derned samt mad på lejren. Satserne er lidt højere for os i Det Globale Nord, så kammerater fra det Globale Syd samt Sydeuropa har mulighed for at deltage på lejren.

 

SAP’s forretningsudvalg, den 9. juni 2020

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com