Formålet med denne workshop er at nå frem til en forståelse af Socialdemokratiets karakter, og partiets historiske rejse fra at være arkitekten til velfærdssamfundet og dets forsvarer, og så frem til SVM-regeringen og de udspil, der er kommet fra den. 

af Karen Helveg Petersen

Workshop ved Karen Helveg Petersen

Fredag den 6. april kl. 14:00 – 16:00

 

Forholdet til fagbevægelsen har også undergået en radikal forandring, fra nærmest sammenklistring til formel adskillelse, men gensidig støtte, og til den sidste tids nærmest åbenlyse fjendtlighed i forbindelse med S’s medvirken til brud på ‘den danske model’.

 

Den midte, der er tale om, ser sig selv anti-ideologisk, med en fordomsfri tilgang til politik, baseret på objektiv viden.

·         Men betyder det, at Lars Løkke har lagt sit ultraliberalistiske tankegods på hylden?

·         Eller at partierne nu er klar til at stille miljøkrav til landbruget?

·         Er det ikke bare et ekstremt neoliberalt projekt?

·         Og hvor placerer det Pelle Dragsteds projekt, og den opfattelse af Socialdemokratiet, der er integreret i det?

 

Karen Helveg Petersen er cand.scient.pol. og PhD i økonomi. Hun har udgivet en række artikler og essays inden for kritikken af den politiske økonomi, særligt om penge- og finanssystemet, Afrika, Ukraine, imperialisme, politisk-økonomiske tendenser, bruttonationalproduktet og reproduktionsteori ud fra vinklen produktivt/uproduktivt arbejde og meget mere. Bogen ‘Rentekapitalismen: Økonomisk Teori og Global Virkelighed’ udkom i 2017 (Frydenlund). Det meste af sit arbejdsliv har hun lagt i Det Globale Syd som enten ansat i internationale organisationer (UNDP; EU-delegation, Den Interamerikanske Udviklingsbank) eller som konsulent, specialiseret i offentlige finanser og energi. Politisk aktiv og bestyrelsen af Institut for Marxistisk Analyse og Netøk.

 

Læs mere om program, pris og tilmelding

Gå direkte til tilmelding

Se omtale af andre workshops

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com