I denne workshop ser vi på begrebet "revolutionær kunst", og hvordan den bruges – også i den situation, vi ofte står i, blandt andet i vores kampagner, i vores presse. Det er billedsiden, vi fokuserer på – lige fra kunsthåndværk som keramik, broderier til tegninger, collage, malerier, grafik, skulpturer...

af Svend Vestergaard Jensen

Workshop v. Svend Vestergaard

Lørdag den 8. april kl. 9:30 – 11:30

 

Overalt i verden, hvor der er oprør og bevægelser mod uretfærdigheder, miljøødelæggelser og så videre, ses billeder frembragt i nuet komme op til overfladen. Noget der ofte skabes af deltagere eller folk, som sympatiserer med sagen. Sådan har det været gennem historien. Nutiden rundt om i verden er ingen undtagelse.

 

Kunst med fokus i situationen – men workshoppen vil også se historisk med forskellige strømninger i kunsten, ligesom vores traditioner på feltet gennemgås. Fra begyndelsen af 1900-tallet over krigene, over revolutioner – og kontrarevolutioner. Revolutioner har sin kunst – det har kontrarevolutioner også. Det sidste kræver massiv undertrykkelse af kunsten som alt andet.

·         Kan kunst komme til at spille en større rolle i vores politiske arbejde – og hvordan?

·         Hvordan kan vi stimulere hinanden og udbrede det gennem andet end ord.
Som nogle kan finde på at sige “Et billede kan sige mere end en lang artikel”.

·         Hvordan kan vi fremme det?
For det kan alle være med til, selvom de ikke er udøvende på området.

 

“Kunst og Modstand” kaldes denne workshop. Vi ser på begrebet “revolutionær kunst”, og hvordan den bruges – også i den situation, vi ofte står i, blandt andet i vores kampagner, i vores presse.
Det er billedsiden, vi fokuserer på – lige fra kunsthåndværk som keramik, broderier til tegninger, collage, malerier, grafik, skulpturer…

 

Der er mulighed for efter påskeseminaret at være med til at fremme “Kunst og Modstand” og på den led at understøtte en mere bevidst anvendelse af kunsten til at fremme det politiske arbejde, vi har gang i.

 

Svend Vestergaard er medlem af SAP og sidder i redaktionen på Socialistisk Information (SI) – og bidrager blandt andet med sine kunstneriske streger både i SI og andre steder.

 

Læs mere om Socialistisk Påskeseminar: program, pris og tilmelding

Gå direkte til tilmelding

Se omtale af andre workshops

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com