Workshop med Einar Baldursson på Socialistisk Påskeseminar 2019. Torsdag den 18. april kl. 14:00 – 16:00.

af Socialistisk Information

Formålet med workshoppen er dels at træne en metode til politikudvikling, dels at lave politikudvikling på et afgrænset politikområde. Denne gang er det sundhedspolitikken, der er i fokus. Normalt ville et sådant oplæg starte med at identificere problemer, for derefter at diskutere løsninger. Men denne metode fokuseres på princippier og prioriteringer som udgangspunktet for udvikling af socialistisk politik.

 

Einar Baldursson vil fungere som moderator og djævlens advokat og vil drive processen fremad ved at formulere spørgsmål og problematiseringer. Deltagerne opdeles i grupper, som skiftevis responderer på de stillede spørgsmål, i en interaktion med moderator og panel. Til panelet inviteres en række medlemmer af SAP, der via deres sundhedsfaglighed som læger, sygeplejesker osv. vil bidrage til debatten.

 

 

Vi forventer mange forskellige konkrete bud på en socialistisk sundhedspolitik. Det er ikke formålet at afslutte debatten om hvert enkelt spørgsmål, men at optegne et eller flere bud på svar. Fokus er på strategi og på at sætte fokus på, hvilke svar en socialistisk klassekampsfokuseret metode vil bringe.

 

 

Udgangspunktet vil være spørgsmål som:

–          Hvorfor skal vi have et sundhedssystem? For hvem?

–          Handler et sådant system om sundhed eller sygdomsbehandling, og hvordan afvejer man de to?

–          Når behandlingstilbud skal prioriteres; der skal træffes fundamentale valg, hvordan prioriterer man? Kan man tale om særskilte socialistiske principper i forbindelse med sådanne prioriteringer?

–          Når stadig en større del af sundhedssystemets prioritering af ressourcer gavner de mere privilegierede, er det så et problem? Og i så fald hvilket problem?

–          Flere hævder at diagnoser fratager individer deres ansvar.  Spiller ”individuelt ansvar” en rolle i socialistisk sundhedspolitik?

 

 

Einar Baldursson er arbejdspsykolog ved Aalborg universitet og har forsket bl.a. i stress.

 

Læs mere om Påskeseminaret: Tid, sted, program, priser, tilmelding mv.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com