Ilya Budraitskis giver, direkte fra Moskva, en forklaring på, hvad det er, Putin vil. En vurdering af den russiske befolknings holdning til krigen og en opfordring til socialister i alle lande om, hvordan de bør forholde sig til krigen.

af Socialistisk Information

Online workshop ved Ilya Budraitskis. Fredag den 15. april kl. 14:00 – 16:00

 

Se mere om program, priser mv. her

Gå direkte til tilmelding her

Omtale af andre workshops her

 

Invasionen er båret af Putins had til Ukraine, og en imperialistisk opfattelse af de republikker, der opstod efter Sovjetunionens opløsning som kunstige statsdannelser, der historisk hører hjemme i det russiske imperium. Ruslands vestlige grænse er ikke den til Ukraine, men til USA, som en af hans generaler har udtrykt det.

 

Den massive undertrykkelse de seneste år gør massemodstand usandsynlig lige nu, men befolkningen er dels uforstående over for, hvad der sker, og bange for krig. Men hvis krigen trækker i langdrag, hvis der bliver større tab, og hvis det bliver kendt, at mange af soldaterne er 18-20-årige værnepligtige, kan det destabilisere regimet og true dets overlevelse. Det eneste, der kan virke den anden vej er sanktioner, der rammer den brede befolkning.

 

”Socialister i hele verden må forenes om et simpelthen budskab: sig nej til den russiske invasion af Ukraine, der er brug for international solidaritet” er hovedbudskabet, og Budraitskis understreger, at det ikke betyder opbakning til Ukraines regering, og endnu mindre til NATO-blokken.

 

Ilya Budraitskis er en meget vidende kammerat fra Rusland, redaktør af netmediet LeftEast og ledende medlem af Vpered, der sammen med en anden gruppering dannede den Russiske Socialistiske Bevægelse, der er med i Fjerde Internationale.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com