Democratic Socialists of America (DSA) tager kraftigt afstand fra en amerikansk krig mod Iran, DSA opfordrer alle medlemmer og afdelinger til at mobilisere mod endnu en amerikansk krig i Mellemøsten. Vi bringer her organisationens udtalelse fra den 3. januar.

af Democratic Socialists of America

Den 2. januar myrdede USA’s militær på Iraks jord general Qassim Souleimani. Sådan et skridt er en krigshandling og optrapper en allerede spændt militær situation i Irak og Iran. Udover skruppelløst at bringe millioners liv i fare i hele Mellemøsten er gårsdagens aktion et brud på den amerikanske krigsbemyndigelseslov (War Powers Act 1973), den amerikanske grundlov og international lov.

 

Disse angreb kommer efter en voksende militær tilstedeværelse i Irak som en del af årtiers militære tilstedeværelse og indblanding i landet. Selv forud for dets ulovlige, kriminelle invasion og efterfølgende besættelse i 2003, bombede USA landet i gennemsnit hver tredje dag og påførte det brutale sanktioner.

 

USA har længe haft Iran på sigtekornet, siden det løsrev sig fra det USA-støttede despotiske shahstyre.

 

Donald Trump og hans regering af krigshøge har dramatisk optrappet militære spændinger til det højeste i årtier, Trump trak sig ensidigt fra atomvåbenaftalen med Iran, til trods for at Iran overholdt aftalen. Trump har genindført brutale ensidige sanktioner mod Iran, som påfører virkelige lidelser på Irans civilbefolkning, der på ingen måde er ansvarlige for deres regerings politik. Donald Trump hævder, at han i juni beordrede et angreb mod Iran, efter at det iranske militær ifølge USA påstand, nedskød en amerikansk overvågningsdrone, men at han afblæste det. Spændingerne blussede yderligere op i september, da Saudi Arabien beskyldte Iran for at angribe et saudisk oliefelt.

 

En amerikansk krig vil være en katastrofe. USA’s krige i Mellemøsten har trukket et blodigt spor med drab på mere end en million mennesker. Denne nye konflikt vil bringe millioner af iraneres, irakeres og andres liv over hele Mellemøsten i fare og risikerer at skabe en sammenhængende krigszone fra Libanon til Afghanistan.

 

Som internationalister står vi solidarisk med befolkningen i Mellemøsten fra Baghdads til Beiruts gader i deres kampe for befrielse og mod krigens svøbe.

 

Som demokratiske socialister afviser vi vores egen regerings nye krige, imperialisme og militarisme.

 

Vi er modstandere af krig mod Iran og kræver ophævelse af sanktionerne, genindtræden i atomvåbenaftalen og tilbagetrækning af amerikanske tropper fra Irak.

 

Vi opfordrer DSA-medlemmer til støtte op om lokale protestaktioner.

 

3. januar 2020

 

Udtalelsen er oversat fra DSA’s hjemmeside af Leif Mikkelsen

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com