Cecilia Juhler-Toxværd er kandidat for Enhedslisten til regionsvalget i Hovedstaden. Her forklarer hun, hvorfor hun ikke deltager i valgdebatter med Danskernes Parti.

af Cecilia Juhler-Toxværd

 

Nu er jeg efterhånden blevet spurgt et par gange, hvad jeg ville gøre, hvis jeg skulle ud til en paneldebat, hvor Danskernes Parti var til stede, fordi de opstiller i Region Hovedstaden.

 

Som mange af jer allerede ved, er det ikke et helt nemt dilemma, da de nazistiske og fascistiske organisationer ikke er forbudt i Danmark og ligeledes stiller formelt op til regionsråd og kommunalvalget mange steder i vores land. Det til trods, mener jeg, at det er en fejl, hvis man indgår i en dialog med dem og dermed er med til at legitimere deres synspunkter, hvilket man ville gøre, hvis man deltog i en paneldebat med de organiserede nazister i Danskernes Parti.

Vi kan ikke forstå de fascistiske og nazistiske partier uden at inddrage alle de undertrykkende holdninger, de står for: racisme, homofobi, sexisme, hvid overmagt og at de er anti-demokratiske (særligt rettet mod venstrefløjen).

Det er partier som målrettet arbejder for at forstærke de allerede eksisterende undertrykkelsesformer og strukturer. Som socialist, feminist, antifascist og medlem/kandidat for Enhedslisten, kan jeg ikke deltage i debatter med folk, der har den politiske ideologi. For mig at se vil det at indgå i en dialog med Danskernes Parti være det samme som at anerkende fascisme og nazisme som et legitimt værdisæt/ideologi, hvis endemål er etnisk udryddelse og folkemord.

Som barnebarn af modstandsfolk skræmmer det mig, at organiserede nazister for første gang siden Anden Verdenskrig stiller så talstærkt op som de gør til dette regionråds- og kommunalvalg, og at det er en kamp, som stadig er nødvendig at tage, fordi vi kan ikke tie det ihjel!

At det over 70 år senere stadigvæk er nødvendigt og vigtigt at minde folk om, at der er over 6 millioner gode grunde til ikke at diskutere med nazister – jeg tror aldrig at det er noget, mine bedsteforældre havde troet skulle blive en kamp igen! Så hvis jeg nogensinde bliver inviteret til et arrangement, hvor jeg skal debattere med Danskernes Parti eller andre organiserede nazister/fascister, vil jeg sige nej.

Jeg vil sige nej, fordi jeg ikke vil være med til at legitimere dem; jeg siger nej for alle dem, de ikke anerkender som legitime og "rigtige" mennesker/borgere (i Danmark); jeg siger nej for min mormor og morfar; jeg siger nej, fordi jeg er socialist; jeg siger nej, fordi jeg er feminist; jeg siger nej, fordi jeg er antifascist; jeg siger nej, fordi jeg går ind for demokrati; jeg siger nej, fordi jeg er imod al undertrykkelse; og jeg siger nej, fordi der kun er gået 70 år, og vi må aldrig glemme de forbrydelser, uhyrligheder og udryddelser, som nazisterne stod og står for!


Fra Cecilias Facebookside

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com