content-picture.php

Opfordring fra 'Kirkeasyl', hvis og når politiet vil forsøge at sende personer ud af landet.

af Pernille Skipper

”Kirkeasyl” opfordrer alle til at tage til Kastrup Lufthavn til fredelig demonstration eller til at deltage i de siddende blokader foran indgangen til lufthavnens område, hvis og når politiet vil forsøge at sende personer ud af landet. 

Natten til torsdag d.13. august blev 18 irakiske asylansøgere vækket af kampklædte politibetjente i en kirke på Nørrebro i København, og ført væk fra deres familie og venner. De havde taget ophold i kirken i håbet om at undgå at blive sendt retur til et land i krig og terror – en krig som bl.a. den danske stat har startet. Men deres udvisning sker ikke uden modstand fra den danske befolkning.

Flere hundrede aktivister forsøgte med siddende civil ulydighed at forhindre politiets bus i at køre væk med asylansøgerne allerede samme nat. Dagen efter samledes 25-30.000 mennesker i flere store byer mod deres udvisning. Og en uge senere støttede mindst lige så mange mennesker op ved en støttekoncert på rådhuspladsen i København sammen med flere kendte kunstnere.

Desuagtet har det politiske flertal på Christiansborg ikke reageret med andet end fordømmelse af almindelige menneskers engagement.

På trods af Birthe Rønn Hornbecks forargelse over ideen om, at Danmark har et ansvar overfor civilbefolkningen i et land, hvor vi har været medstarter af en krig, har en bred bevægelse af almindelige mennesker så småt rejst sig. En bevægelse som ønsker en anden udlændingepolitik, og som ikke ønsker, at mennesker skal sendes tilbage til en usikker og ukendt fremtid.

Initiativet ”Kirkeasyl” har organiseret protesterne og irakernes forsøg på at får genoptaget deres sager. Og protesterne stopper ikke, selvom de mandlige asylansøgere sidder fængslet i Sandholmlejren, og kan sendes ud ad landet på ethvert tidspunkt. ”Kirkeasyl” opfordrer alle til at tage til Kastrup Lufthavn til fredelig demonstration eller til at deltage i de siddende blokader foran indgangen til lufthavnens område, hvis og når politiet vil forsøge at sende personer ud ad landet.

Støt op om kravet om en anden udlændingepolitik! Støt op om protesterne!

Få besked om udvisninger
Send en sms til 1220 med teksten ”asylnyt”. Så får du besked, hvis der sker udvisninger, og du skal komme til lufthavnen. Her vil der stå aktivister, der kan hjælpe dig til enten blokader eller demonstration.

Mere info
Hold dig opdateret om irakernes situation og udviklingen generelt på www.kirkeasyl.dk.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com