Marianne Le Pen, kandidaten for Front National, er ikke blevet valgt, og det glæder os. For os vil FN aldrig blive et parti som andre partier. Bagved nogle demagogiske sociale krav, går deres program stadig ud på, at ødelægge demokratiske rettigheder, angribe alle faglige rettigheder og andre folkelige bevægelser.

af Philippe Poutou, NPA

Dets program går ud på at splitte undertrykte mennesker, og styrke diskrimination mod immigranter og efterkommere, et racistisk hadprogram, med sigte på at sikre, at de mennesker, der virkelig er ansvarlige for fattigdom og arbejdsløshed, slipper for kritik. I dag er FNs kandidat blevet forkastet og det er godt.

Bankmanden Macron er Hollande-ismens arvtager og støtter fuldt og helt op om sin forgængers politik. Som minister var han inspirator for lovgivning om sociale tilbageskridt, som fx den lov, der bærer hans navn, og arbejdsmarkedslove, som blev mødt med massive protester i gaderne for et år siden. Ud over det, så ønsker Macron at forstærke den liberale kontrarevolution, og vil derfor uophørligt stræbe efter en politik bestående af nedskæringer for folket, mens han kalder det frihed for virksomheder, opblødning af stive systemer og balancerede budgetter…

Hans program? At afskaffe 35 timers ugen, nedbryde den sociale sikkerhed, reducere antallet af offentligt ansatte, og gå endnu længere i nedbrydningen af arbejdsmarkedslovgivningen.. Denne politik er netop det, der skaber grobund for Front National, ved at øge ødelæggelsen af vores sociale landvindinger.

Vi må derfor forberede os på at kæmpe nye kampe, at forene os for at forberede modstanden mod damptromlen Macron, som erklærer, at han ønsker at regere pr. dekret for at gennemføre sit anti-sociale program. En tid med kamp ligger foran os, og vi må organisere altomfattende, alle-på-gaden mobiliseringer, for at vende styrkeforholdet, opbygge en front til forsvar for vores sociale og demokratiske rettigheder.

Fagforeninger og sociale bevægelser er allerede begyndt at organisere svaret. For os betyder, "at tage skæbnen i egen hånd", at vi opbygger kampe, demonstrationer og strejker. Demonstrationen i morgen [mandag den 8. maj 2017], kl. 14 på Place de la République [Paris], og i et antal andre byer er en del af dette, for sociale landvindinger er aldrig kommet som en gave fra en regering, men vundet af arbejdere og ungdom i aktion.

For at forberede denne konfrontation har vi brug for en politisk kraft, der repræsenterer os, for at organisere vores fælles lejr mod bosser og fabriksejere. Et kæmpende parti, forankret i dagligdagens kampe, der ikke er bange for at angribe den kapitalistiske ejendomsret, som forsvarer behovet for at bryde med nationale og europæiske institutioner. En feministisk, økologisk, internationalistisk parti for en revolutionær forandring af samfundet. Det haster.

Udtalelsen blev udsendt den 7. maj 2017af Philippe Poutou for NPA, det Nye Antikapitalistiske Parti, efter at resultatet af 2. runde af det franske præsidentvalg var kendt.

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com