Labor Pioneers af Nina Trige Andersen skildrer rekruttering af filippinsk arbejdskraft til Danmark fra 1960'erne til i dag, og sætter denne specifikke historie i kontekst af kampe om indvandringslovgivning, arbejdsmarkedsforhold og livsvilkår i øvrigt.

af Socialistisk Information

I en tid, hvor ”udlændingedebat” og ”udlændingepolitik” er blevet gængse begreber, er det nyttigt at se nærmere på historien om, hvordan Danmark og Europa aktivt har hentet arbejdskraft fra andre dele af verden gennem det sidste halve århundrede.

 

Migranterne selv er hovedpersoner i fortællingen, og omkring dem kæmper fagforeningsfolk, arbejdsgivere, politikere, embedsfolk, teknokrater, forskere og internationale organisationer om, hvordan arbejde og kapital i bevægelse kan forstås og administreres. Bogen trækker også en anden mindre kendt del af Danmark og Europas migrationshistorie frem: Historien om, hvordan europæiske lande – med USA som aktiv medspiller – forsøgte at komme af med deres ”overskudsbefolkning” i efterkrigsårene. En indsats, der overlappede med gæstearbejderprogrammer, hvor folk blev inviteret den anden vej.

 

Der er reception i forbindelse med udgivelse af bogen den 11. juni kl. 17.30 på Galleri Meter, Henrik Rungs Gade 25, 2200 København N.

 

Labor Pioneers. Economy, Labor, and Migration in Filipino-Danish Relations, 1950-2015 af Nina Trige Andersen, Ateneo de Manila University Press, 2019.

 

Læs mere: http://filippinernesdanmarkshistorie.dk/labor-pioneers.html

 

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com