Fra årsskiftet kommer der til at gælde et kædeansvar (’hovedentreprenøransvar’) på det svenske byggearbejdsmarked. Det siger formanden for de svenske bygningsarbejdere Johan Lindholm i en pressemeddelelse.

af Jonathan Simmel

Aftalen kom i hus aftenen før, at en større strejke gik i gang, på flere prominente svenske byggepladser (f.eks. Facebook nye serverhal i Luleå).

Strejken handlede alene om, at der skulle indføres et hovedentreprenør-ansvar på de svenske byggepladser. 1. april skulle de første 1400 bygningsarbejdere havde startet strejken, som ville ramme ca. 40 byggepladser. 8. april skulle yderligere nogle hundrede havde tiltrådt, og 15. april skulle 3.000 bygningsarbejdere fordelt på 65 byggepladser have været i aktion, og derudover ville nogle tusinder have været direkte berørt. Den svenske arbejdsgiverorganisation vurderede, at det ville koste de svenske arbejdsgivere rundt regnet 200 millioner om dagen i tabt fortjeneste m.m.

Det var på den baggrund, at den svenske arbejdsgiverorganisation aftenen før – mandag den 31. marts – valgte at indgå en aftale om kædeansvar.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com