content-picture.php

"I forhold til socialøkonomisk teori er jeg stadigt marxist," sagde Dalai Lama i en forelæsning om verdensfreden i Kolkata (tidl. Calcutta) i Indien og tilføjede, at han beundrer marxismen, fordi den har fokus på at mindske skellet mellem rig og fattig.

af Times of India

"Men mange marxistiske ledere er nu kapitalister i deres tankegang. Det afhænger af deres motivation, tanker og videre perspektiv," sagde han.

"Det er meget afgørende for mig, at der i marxismen bliver der lagt vægt på en ligelig fordeling. I kapitalistiske lande er der et voksende gab mellem rige og fattige," uddybede tibetanernes religiøse og politiske overhoved.

Han beskyldte diskriminationen mod kvinder og mod folk fra lavere kaster for at skade freden i Indien, men sagde, at ”muslimer i Indien lever mere fredeligt end shiaerne i Pakistan.”

Dalai Lama appellerede til dem under 30 om at gøre det 21. århundrede til ”fredens århundrede.”

”Det foregående århundrede var et voldens århundrede. Hvis vi gør dette til et dialogens århundrede, så vil det blive fredens århundrede. Jeg kommer ikek til at se det i min livetid, men vi må starte med at arbejde for det. Dem under 30 er det 21. Århundredes generation. I må stoppe volden med jeres vilje, visioner og visdom,” sagde Dalai Lama og opfordrede til et totalforbud mod atomvåben.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com