Der ulmer et oprør i Europa. Man mærker det ikke til daglig, vanerne og de faste opgaver overdøver det. Men når der er meget stille kan man hører at noget nyt er på vej – og ind i mellem er det her allerede. I december i Grækenland, hvor politiets mord på en ung aktivist førte til protester, der slog over i et oprør mod den græske regering og dens nyliberale politik. På få dage udviklede en venstrefløjsprotest sig: Unge med usikre fremtidsudsigter, immigranter, der betragtes som andenrangsborgere og studerende, der modsætter sig privatisering af uddannelsessystemet stod pludselig sammen i det største sociale oprør i Europa i nyere tid.

af SAP’s forretningsudvalg

Aktivister fra alle disse kampe mødes i år på International Socialistisk Ungdsomslejr i Grækenland – og det er der brug for!

De sidste 30 års afmontering af sikkerheden på arbejdsmarkedet har meget voldsomme konsekvenser over hele Europa

 

og hele verden særligt for unge mennesker, der kommer ud på arbejdsmarkedet for første gang. Mange unge tvinges til at tage jobs, som de kan miste fra dag til dag og hvor de går til den absolutte minimumsløn. Betingelser, der har givet de unge navnet "700 €-generationen" med henvisning til den månedsløn, som mange af dem går til. klimatisk, økonomisk og moralsk udøver, sætter simpelthen prisen for et nederlag for højt.

Samtidig er den europæiske studenterbevægelse begyndt at røre på sig for første gang i årevis. Mange europæiske universiteter har været besat og de studerende har organiseret sig gennem fællesmøder. Flere og flere bevægelser er ved at bevæge sig udover 90’ernes venstrefløjsdepression og følelsen af, at der må gøres en forskel er mærkbar.

Ikke uden grund har mange kommentatorer talt om et nyt oprør og draget paralleller til ’68. Derfor er det også særligt vigtig for nutidens unge, at tage ved lære af tidligere generationers erfaringer. Forskellen mellem nu og ’68 er da også, at der ikke er plads til at tabe oprøret på gulvet på grund af ligegyldige teoretiske splittelser. Det pres, som kapitalismens krise

Men den slags erfaringer svæver ikke hvileløst rundt i luften og de overlever heller ikke alene i ældre kammeraters hukommelse.

Klassekampserfaringer bliver kun holdt i live for så vidt de bliver opretholdt på en organiseret måde, gennem diskussioner, erfaringsudveksling og fælles aktion. Dette arbejde bidrager SAP og Fjerde Internationale til.

Derfor arrangerer SAP også i år dansk deltagelse i den Internationale Socialistiske Ungdomslejr, som Fjerde Internationale hvert år afholder. Som en reaktion på de særlige græske erfaringer og som et ønske om tættere kontakt til unge i Østeuropa afholdes lejren i år i Grækenland.

I løbet af en uge i slutningen af juli vil unge revolutionære fra hele Europa mødes for at diskutere den politiske situation og udvikle fælles analyser og aktioner. Lejren organiseres af de unge selv, der har ansvaret for alt fra rengøring over det politiske program til festerne om aftenen.

Lejren fungerer også som et rum, der ikke adlyder de normale regler i det kapitalistiske samfund. Opgaverne udføres solidarisk, undertrykte grupper har ret til at organisere sig selv, og få tildelt fysisk rum til denne organisering, og det borgerlige valutasystem, der skelner mellem "rige" og "fattige" lande er udskiftet med et solidarisk valutasystem, hvor vekselkursen tager hensyn til leveomkostninger, indtægter og rejseudgifter for hvert enkelt land.

En rekordstor delegation tager i år af sted fra Danmark. Det betyder at endnu flere unge danske aktivister får internationale kontakter og giver et rygstød til arbejdet med opbyggelsen af en international antikapitalistisk bevægelse.

Derudover er det uundværligt, at danske aktivister bruger enhver international lejlighed til at mobilisere til klimatopmødet i december.

Vi opfordrer alle unge revolutionære til at tage med og ønsker en god tur til de tilmeldte.

Tilmelding kan ske på sap@sap-fi.dk

Mere om tid, sted, program og priser

SAP’s forretningsudvalg, 29. maj 2009.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com