content-picture.php

Er du ung? Revolutionær socialist? Og internationalist? Så tag med på International Socialistisk Ungdomslejr i Frankrig den 3-9. august.

af Astrid Vang Hansen

Den 3-9. august samles 500 unge socialister fra hele verden for at diskutere temaerne "Verdens tilstand", "Bekæmp undertrykkelsen" og "Hvordan vi forandrer verden". Det bliver en uge med spænde workshops, inspirerende debatter, erfaringsudvekslinger på tværs af grænser og tid til nye kammeratskaber, fester og dans for socialisme.

Lejren vil byde på intet mindre en 59 workshops afholdt af aktivister fra mere end 13 forskellige lande, med temaer som "Kampen for retten til byen i Brasilien", "Situationen i Ukraine", "Pladsbevægelserne i Spanien", "Kvindekamp i Irak", "Det revolutionære parti i Filippinerne", "Papirløse migranter i Belgien", "Antifascisme i Grækenland", "Den revolutionære proces i Egypten", "Antikapitalisme eller anti-nyliberalisme?", "klimaforandringer og økosocialisme" og meget, meget mere.

Der vil også være praktiske workshops, hvor grækerne vil lære os teknikker til gadekamp og civil ulydighed, italienerne vil lære os at danse som en drag-queen og kvinderne kan lære feministisk selvforsvar.

På lejren vil der også være plads til fest og farver. Kvindefest med bodypaint og balloner. LGBT-fest med appelsindans og overraskende lege. Og en international bar med egen valuta, hvor vekselkursen sikrer at alle kammerater har råd til bajere – uanset om man kommer fra Filippinerne, Tunesien eller Schweiz.

Hver dag starter med spændende fælles introduktion om aktuelle kampe, som "den arabiske revolution", "kampen for fri abort i Spanien" og "selvorganisering i Bosnien". Herefter et skolingsoplæg der forklarer dagens tema, hvor du f.eks. kan høre om: "Hvad er patriarkatet og hvordan bekæmper vi det?", "Hvad betyder klassekamp i dag?", "Hvorfor er verden i krise?" og "Hvordan organiserer vi en revolutionær proces i det 21. århundrede?". Oplæggene simultanoversættes via radio-udstyr til italiensk, spansk, fransk, engelsk (og dansk!), så alle kan følge med.

International Socialistisk Ungdomslejr organiseres af Fjerde Internationale, hvor SAP er den danske sektion. Men over halvdelen af lejrens deltagere er ikke medlemmer af sektionerne i fjerde internationale. Det er en åben lejr, for unge revolutionære socialister og DU er inviteret.

Den danske delegation følges ad med bus frem og tilbage, afgang 2. august, hjemkost 10. august. Prisen er 3100 kr. hvis du er i arbejde, 2800 kr. hvis du er studerende på SU og 2600 kr. hvis din indkomst er mindre end SU. Tjek facebook.com/ISUL.sap for mere info om program og forberedelsesmøder. Skriv til sek.sapu@gmail.com hvis du vil med eller bare gerne vil høre mere.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com