Igen i år tager unge fra hele verden til International Socialistisk Ungdomslejr - ISUL. I år bliver lejren holdt på en nedlagt militærkaserne ved navn Hoge Rielen i Belgien. Den 26. juli kører vi sammen i bus fra København til lejren og kommer hjem igen den 2. august.

af Annika Holm Nielsen

Den danske delegation har haft stor indflydelse på årets program:

"I år har vi fra dansk hold prioriteret at få temaerne økosocialisme, feminisme og LGBTIQ til at fylde mere i programmet for lejren. Det er lykkedes rigtig godt, hvilket bl.a. betyder, at hvert tema får en selvstændig dag på lejren", fortæller Mie Backmann, der har været i Amsterdam for sammen med kammerater fra hele Europa at planlægge lejren.

Da vi har fået stor indflydelse på lejrens program, tager vi selvfølgelig også et stort ansvar for, at lejren bliver vellykket. Det gør vi bl.a. ved at arrangere en række workshops og holde oplæg:

"I år står vi bl.a. for at holde workshops om urbanisering, feministisk selvforsvar for kvinder og queers, kampe på det transnationale arbejdsmarked, revolutionære i antikapitalistiske partier og meget mere. Det bliver med garanti nogle spændende diskussioner, og det er fedt, at vi selvorganiseret står for at få såvel det praktiske som det politiske til at køre", siger Ole Koed, der også er med til at planlægge lejren på internationalt plan.

ISUL er en selvorganiseret lejr, hvilket betyder at alle deltagere i fællesskab står for, at lejren bliver afviklet – både politisk og praktisk. Det betyder, at alle deltagere i løbet af lejren tager en eller to vagter, fx med at stå i bar eller stå vagt ved indgangen til lejren. Desuden prøver vi at organisere lejren så solidarisk som muligt, hvilket betyder, at deltagerprisen og barpriserne er sat solidarisk, alt efter om man kommer fra et land med en stærkere eller svagere økonomi.

Hvis du vil med på lejren, kan du tilmelde dig lejrens nyhedsbrev (http://tinyurl.com/nvm9jxe) eller skrive til Ole på sek.sapu@gmail.com. Frem til lejren har vi et par forberedelsesmøder. De ligger den 30. maj og den 27. juni. Sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Læs mere om ungdomslejren på vores Facebookside!

Det foreløbige program ligger her!

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com