Utilfredsheden i Syriza vokser. En fjerdedel af partiets parlaments-medlemmer stemte imod eller undlod, da den første nedskæringspakke blev vedtaget natten til torsdag den 15. juli. Og dagen før vedtog et flertal på 109 (af 201) medlemmer i Syrizas landsledelse denne udtalelse, som siger nej til aftalen.

af Syrizas Centralkomite

Den 12. juli foregik der et kup i Bruxelles, som viste, at målet for de europæiske ledere var at statuere et eksempel på afstraffelse af et folk, som havde set en anden vej end den nyliberale model med ekstreme nedskæringer. Det er et kup, som er rettet mod alle ideer om demokrati og national suverænitet.

Aftalen, som blev underskrevet med ”institutionerne”, var resultatet af trusler om umiddelbar økonomisk kvælning og udgør et nyt Memorandum, som gennemtvinger et afskyeligt og ydmygende formynderskab, som er ødelæggende for vores land og vores folk.

Vi er bevidste om det kvælende pres, der blev lagt på den græske side, men trods dette mener vi, at det stolte NEJ i folkeafstemningen fra det arbejdende folk ikke giver regeringen ret til at give op over for presset fra kreditorerne.

Denne aftale er uforenelig med venstrefløjens ideer og principper, men først og fremmest er den ikke forenelig med arbejderklassens interesser. Dette forslag kan ikke accepteres af medlemmerne og aktivisterne i Syriza. Vi anmoder om, at der umiddelbart indkaldes til møde i Centralkomiteen, og vi opfordrer alle medlemmer, aktivister og parlaments-medlemmer fra Syriza om at bevare partiets enhed på grundlag af vores kongresbeslutninger og programmatiske holdninger.

Athen, 15. juli 2015

Oversat fra Stathis Kouvelakis´ Facebookside af Karina Skov. Stathis Kouvelakis er medlem af Syrizas ledelse og repræsentant for partiets Venstreplatform. Læs også (på engelsk) hans interview med webmagasinet Jacobin, hvor han kommer han med en grundig analyse af den aktuelle situation på den græske venstrefløj.
 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com