content-picture.php

Søren Søndergaards tale til solidaritets-demonstrationen for de kæmpende kurdere i Syrien lørdag den 27. september på Christiansborg Slotsplads.

af Søren Søndergaard

I dag (27. sept., red) har jeg og 9 andre et indlæg i Politiken (også bragt på Modkraft) med en klar opfordring til regering og folketing: Anerkend Kurdistans Arbejderparti – fjern PKK fra EU’s terrorliste nu!

Der er mange gode grunde til at fjerne terrorstemplingen af PKK. Lad mig nævne tre af dem her;
For det første: Kurdistans Arbejderparti – PKK – er et legitimt udtryk for det kurdiske folks kamp mod undertrykkelse og for ret til selvbestemmelse.

For det andet: Igennem de seneste år har PKK gang på gang taget initiativ til en fredelig løsning af konflikten, bl.a. med indførelse af ensidige våbenhviler. Og i dag foregår der faktisk fredsforhandlinger mellem den tyrkiske regering og PKK.

Og for det tredje: PKK og PKKs søsterorganisation i Syrien står i allerforreste frontlinje i kampen mod fascisterne fra Islamisk Stat.

Hvorfor er dette spørgsmål om PKK så vigtigt? Hvorfor nævner jeg det her, hvor vi er samlet for at udtrykke vores solidaritet med kurderne i Kobané, som er under kombineret belejring af Islamisk Stat og Tyrkiet?

Det gør jeg, fordi det er nødvendigt én gang for alle, at få gjort op med den kriminalisering af den kurdiske kamp, som terrorstemplingen af PKK er et udtryk for.

Kriminaliseringen af den kurdiske kamp har alt for længe fået lov til at dominere politikken i Danmark, i EU og i hele den vestlige verden.

Så længe det er tilfældet, så kan kriminaliseringen ramme enhver kurder, som kæmper for kurdernes rettigheder.
Det så vi med retssagen mod og lukningen af Roj TV. Og det ser vi i den igangværende retssag mod kurdere i Danmark, som har samlet penge ind til den kurdiske sag. Så langt er vi kommet, at kurdere, som med helt fredelige midler bruger ytringsfriheden og forsamlingsfriheden i Danmark, trues med fængsel.

Derfor skal kriminaliseringen af den kurdiske frihedskamp væk. Derfor skal PKK fjernes fra terrorlisten.
Jeg forstår godt, at folk over hele verden er bange for Islamisk Stat. Det er der god grund til. Islamisk Stat er ikke bare en reaktionær fascistisk organisation, men dens medlemmer er massemordere, voldtægtsforbrydere og menneskehandlere.

Men hvis det internationale samfund virkelig vil støtte kampen mod Islamisk Stat, hvad er så grunden til at man ikke støtter dem, der står forrest i kampen?

Hvad er grunden til at man ikke støtter kurderne i Kobané med tunge våben, så de kan klare sig mod de panservogne og det artilleri af amerikansk fabrikat, som Islamisk Stat har erobret fra den irakiske hær?
Det vil den danske regering ikke. Til gengæld vil den gerne indgå i en alliance med islamiske diktaturer som Saudi Arabien og Bahrain, der groft undertrykker deres befolkninger. Til gengæld vil de gerne være i en alliance med Tyrkiet, som i årevis har holdt sin grænse åben for våben og mandskab til Islamisk Stat.

I stedet for våben til de kæmpende kurdiske selvforsvarsstyrker, så vil den danske regering nu sende en håndfuld F16-fly til Irak.

Er det hvad kurderne har mest brug for? Vil det sikre civilbefolkningen i Kobané. Svaret er nej. Så måske er problemet i virkeligheden, at den danske regering på den ene side godt vil bekæmpe Islamisk Stat, men på den anden side ikke ønsker at kurderne vinder?

Dette er en helt håbløs situation. Uden kurderne kan Islamisk Stat ikke bekæmpes. Uden en anerkendelse af kurdernes rettigheder, så bliver der aldrig fred, stabilitet og fremgang.

Forleden blev en kurder fra Kobané spurgt hvad Vesten kunne gøre for at hjælpe. Han svarede: Ingenting bortset fra at sende tunge våben.

Det er sagens kerne. Kurderne kan selv bekæmpe Islamisk Stat. De behøver ikke vores F16-fly og soldater. Men de behøver våben.

Derfor er vores budskab klart:

Stop kriminalisering af den kurdiske sag – PKK væk fra terrorlisten!
Ingen alliance med et Tyrkiet eller de islamiske diktaturstater!
Støt kampen mod Islamisk Stat – send våben til kurderne i Kobané nu!

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com